élet egy magasabb energiaszinten

Anamé Program életmód

Anamé Program életmód

Hogyan tudod megvalósítani a céljaidat az Anamé Életmód Program Otthon plusz kihívásával?

Mi köze van egyáltalán az otthonunknak a céljaink megvalósításához?

2021. március 03. - Anamé

 

aname_eletmod_program_celok_megvalositasa.png

 

Nagyon is sok!

Lehet, hogy úgy érzed, rád nincs hatással, ha az otthonod rendezetlen és feleslegesen felhalmozott tárgyak vesznek körül, de hidd el, hogy ilyen környezetben sokkal nehezebb a céljaidra koncentrálni. Úgy gondolod, hogy a kupi fenntartása kevesebb energiát vesz igénybe, mint a rend kialakítása? Nagy tévedés! 

Kupiban élni rengeteg energiát igényel! Lekötöd az energiádat a lomokban és a rendetlenségben, ez pedig olyan sokkal fontosabb dolgoktól veszi el az erődet, amikkel örömteli életet teremthetnél a magad számára. Ezért van az, hogy a tradíciók számos kultúrában nagy hangsúlyt fektetnek az otthonra, és fontosnak tartják a tisztaságot és a rendezettséget. 

Ez mind szuper, de hogyan is függ össze a céljaid elérése és a lakásod állapota? - tehetnéd fel magadban a kérdést. Gyere velem egy képzeletbeli lakásbemutatóra, és meglátod te is az összefüggéseket, ösztönösen érezni fogod. 

Kívülről egy átlagos, jól megépített családi házat látunk, mégis ahogy belépünk, érezni lehet, hogy elhasznált a levegő. Kevés a fény és szűkös a hely. Ha körülnézel, akkor láthatod, hogy sok minden felgyűlt itt az évek során. Az alagsorban az ott lakók szüleinek régi tárgyai, emlékei vannak felhalmozva, a garázsban pedig a saját használaton kívüli dolgaik. Ha felmegyünk az emeleti hálószobákba, akkor látjuk, hogy a régi gyerekszobákban még ott vannak a régi játékok, személyes tárgyak, sőt, még egy régi babakocsi is. Nincs kimondottan rendetlenség, mert sok hatalmas szekrény nyeli el az “egyszer talán valamire még jó lesz” holmikat. Minden helyiségben van egy nagy sötét szekrény vagy szekrénysor, sok helyen már nyitva van az ajtajuk is, mert túlcsordulnak a belsejükbe zsúfolt tárgyak. Ha behunyod a szemed és úgy figyelsz erre az elképzelt térre, akkor érezheted, hogy egyfajta szomorúság üli meg a házat. Az itt lakók szülei már meghaltak, a gyerekeik pedig felnőttek és kirepültek a családi fészekből. Hiába van mindenből bőven, mégis megkopott érzete van a tárgyaknak, még akkor is, ha teljesen újak. Az én szememmel ez az otthon szürke, megkopott és leterhelt. Olyan, mintha a használaton kívüli tárgyak megrekesztenék az élet áramlását, a frissességet, az új lehetőségeket. Olyan, mintha lekötnék az energiánkat még akkor is, ha ennek nem vagyunk tudatában. Érezzük a fáradtságot és azt, hogy minden nehéznek és egy kicsit lehangolónak tűnik. Hiába vannak viszonylag nagy ablakok, mégis mintha sötét lenne. Ez a kilátástalanság és a múlt érzelmi árnyainak szürkülete. 

Te mit gondolsz, egy ilyen térben mennyire könnyű motiváltnak és inspiráltnak maradni? Mennyire lelkesen tűz ki magának az ember új célokat és milyen hittel és reménnyel veti bele magát a megvalósításukba? 

És nálad milyen a helyzet? Hogy állsz a céljaid elérésével és hogy állsz a lakásod rendezettségével? Magadra ismertél a leírás alapján, vagy pont ellenkezőleg? Akárhol is vagy most, fontos, hogy ne ítéld meg magad! Azért írok erről, mert számomra fontos, hogy tudd, hogy energetikailag mi történik, és mit tehetsz akkor, ha megszületik benned annak az igénye, hogy változtass az életeden és a körülményeiden. 

 

Döntsd el, milyen energetikai szinten szeretnél élni!

 

A feng shui és más évezredes tradíciók szerint az otthonunk nem csak egy bútorokkal berendezett lakóhely, hanem egy lehetőség is arra, hogy a lakásunk terén keresztül az életünket jobb irányba befolyásoljuk. A Netflixen futó Marie Kondo sorozatból is kiderül, hogy a rendezettebb otthon kihat a benne élők hangulatára és kapcsolataira is. 

Én nem vagyok feng shui szakértő és lakberendező sem. Ha olvasod a blogbegjegyzéseimet, akkor már bizonyára tudod, hogy az ELTE-n végeztem pszichológusként és tradicionális jógaoktatói főiskolai diplomám van, ami Magyarországon a legmagasabb szintű jógaoktatói képzésnek felel meg. A tanulmányok során szerzett tudás mellett azonban saját tapasztalataimat tartom igazán meghatározónak. A gyermekkorom extrém körülményei, a klinikai halál állapota, az Anamé Program és a Karma Killer jóga kidolgozása közben egy olyan sajátos látásmódra tettem szert, amelyről már korábban írtam egy másik bejegyzésben részletesebben. Ez a látásmód megmutatja, hogy vannak olyan dolgok, körülmények, választások, érzelmek, döntések, tettek, amik fényesebbek, és vannak olyanok is, amik tompábbak, fénytelenek és szürkébbek. Én ezeket alacsonyabb és magasabb energiaszintnek hívom. Itt és most abban tudok segíteni neked, hogy az otthonod terére energetikai szempontból tekints.

pexels-jonathan-borba-5570224.jpg

 

De mégis mi ez az energetikai nézőpont? 

Minden térnek van egyfajta kisugárzása vagy szellemisége ugyanúgy, ahogy nekünk embereknek is van kisugárzásunk.

Amikor ránézel valakire, kialakul egy benyomásod róla. Biztos te is tapasztaltad már, hogy egyes emberek társaságát jobban keresik és szívesebben töltenek vele időt az emberek. Más emberek inkább ellenszenvet és bizalmatlanságot váltanak ki másokból, és akárhogy is próbálkoznak, pusztán megnyerő szavakkal ezen nem tudnak változtatni. 

Egy lakás esetében is ugyanez a helyzet, a kisugárzás alapján az otthon lehet egy olyan tér, ahova belépve mindenki megnyugvást és harmóniát talál, vagy egy olyan hely, ahonnan legszívesebben menekülnénk. Ha például egy lakásban sok volt a szomorúság, a nehézség vagy a konfliktus, az nyomot hagy, de ugyanígy a világnézetünket, világképünket és tudatalatti félelmeinket is visszatükrözi a számunkra. 

Biztos te is jártál már olyan lakásban, ami tele volt zsúfolva régi holmikkal, amit a tulajdonos sohasem használ, mert még jó lesz valamire. A tárgyak felhalmozása egy tudatalatti üzenet, amivel a hiánytudatot erősítjük magunkban. Ilyenkor nem hiszünk abban, hogy képesek leszünk előteremteni azt, amire szükségünk van, hanem helyette megtartunk mindent, amiről úgy gondoljuk, jó lesz még valamire. Ez a látszólagos bőség, a sok holmi azonban pont ellenkezőleg hat energetikailag. Ezek a tárgyak lommá, porfogóvá válnak és azt az érzetet adják, mintha legalábbis egy világvégi katasztrófára készülnénk. 

A körülményeink és az élethelyzetünk adott, azonban az, hogy azokat a körülményeket és élethelyzeteket, amikbe belekerülünk, hogyan éljük meg, már a mi döntésünk. Ugyanazt az életkörülményt megélhetjük alacsonyabb és magasabb energiaszinten is. Például a bezártságot megélhetjük börtönként egy alacsonyabb energiaszinten érzékelve, vagy egy magasabb energiaszintre emelve megélhetjük meditáció és szellemi gyakorlatok formájában.

 

Te milyen energetikai szinten szeretnél élni?

A lakásunk négy fala adott, de az már rajtunk áll, hogy magasabb vagy alacsonyabb energiaszinten élünk ezek között a falak között. 

Magasabb energiaszinten a világ igazi gyönyörűsége nyílik meg a számunkra. Könnyűnek, felszabadultnak érezhetjük magunkat. Több energiánk van. Jobban tudunk kapcsolódni magunkkal és másokkal. Ösztönösen a szeretetet és a békét választjuk. 

Folyamatosan arra törekszem, hogy minél többen élhessünk ebben a magasabb energiaszintű világban, ezért is született meg az Anamé Életmód Program. Ez az állapot mindennapi életünk egyszerű rutinjainak segítségével elérhető akkor, hogyha ezek magasabb energiaszintű szokások. Életmódja és szokásai minden embernek vannak, ezekből a szokásokból épül fel az életünk. Ezért óriási szerepe van annak, hogy miket építünk be az életünkbe: olyan szokásokat, amelyek elfojtják az energiáinkat, vagy olyanokat, amik egy fényesebb, jobb állapot irányba mozdítanak el?

Az Anamé Életmód Program lényege: értékes vagy! Teremtő vagy az életedben és uralkodó a saját világodban. Tudsz tenni magadért és tudsz tenni az életedért, hogy jobbra forduljon. Van beleszólásod a saját életedbe, nem kell passzívan elszenvedned a körülményeidet. Fontos vagy. Számítasz. Nem a körülmények határoznak meg. Képes vagy arra, hogy a nehéz körülményeket és az életedet jóra fordítsd magasabb energiaszintű szokásaiddal, döntéseiddel és a hozzáállásod segítségével. És ez nem csak elmélet! 

Az Anamé Életmód Program ezt támogatja a gyakorlati lépésekkel és a Karma Killer jóga egyszerű, mindenki által könnyen végrehajtható gyakorlataival. A változás nem elméletben, nem fejben történik – elméletben bárki képes légvárakat építeni. Az igazi előrelépés ezzel szemben mindig gyakorlatias és valós, ezáltal hoz valós változást az életedbe.

Az életkörülményeinket nem mindig választhatjuk meg tudatosan, de a szokásainkat igen! 

 

Engedd be az újat az életedbe! 

 

A célok kitűzése, és az, hogy elkezdjük azokat megvalósítani, egy üzenet a tudatalattink számára. Azt üzenjük ezzel, hogy hiszünk az újban. Hiszünk abban, hogy jobb idők jönnek még akkor is, ha jelenleg nem tökéletes minden. Azt üzenjük, hogy kilátástalanság helyett a jobb életre, a frissességre és a kreatív lehetőségekre szavazunk. Megengedjük magunknak azt, hogy azzá a csodálatos lénnyé váljunk, aki valójában vagyunk, és ezzel együtt elfogadunk minden támogató körülményt, ami ezen az úton végigvezet bennünket. 

Azt hihetnénk, hogy a rendrakás csak fizikai tett és hogy az Anamé Életmód Program Otthon és Otthon plusz kihívása csak az esztétikumról szól. Ez nem így van! Ha energetikai szempontból tekintünk az otthonunkra, a szokásainkra, az életmódunkra, akkor kiderül, hogy minden szimbolikus. Lássuk, mi mit szimbolizál az otthonod és céljaid elérése szempontjából! 

 

Az Anamé Életmód Program Otthon kihívása, azaz az otthonod lomtalanítása

 

pexels-alex-green-5692997.jpgSzellemi, energetikai szempontból ez azt jelenti, hogy arra szavazol, hogy megérkezz a jelenbe, megérkezz a saját életedbe. A múlt tárgyainak és érzelmi emlékeinek szelektálásával több helyet biztosítasz magadnak az életed jelenlegi szakaszában itt és most, és ezen keresztül az új lehetőségeknek is. A már elavult tárgyakhoz és érzelmi emlékekhez ragaszkodás ugyanis megtartja a fókuszod azokon a dolgokon, amik már elmúltak és leköti a figyelmedet és az energiádat. Érdemes tehát csak azt megtartani otthon, amit jelenleg is boldogan és szívesen használsz. 

Akkor érkezel meg a jelenbe, a személyes életed jelenébe, amikor elkezded szelektálni az azokhoz az emberekhez kötődő holmikat, emléktárgyakat, gyermekkori játékokat, 

  • akikkel már nem szeretnél tovább kapcsolatot fenntartani,
  • akikkel esetleg nem feltétlenül pozitív kapcsolatot ápoltál (ilyenek lehetnek pl. a volt szerelmek),
  • akikkel bár jó volt kapcsolatod, de már nem igazán vagytok jelen egymás életében, 
  • illetve azokét, akik a családból már felnőttek. 

Az energiaáramlás szempontjából a negatív vagy már túlhaladott érzelmi emlékek tartósítják a negatív érzést, vagy a kapcsolatnak azt az állapotát, amit emlékeink szimbolizálnak. Például lehet, hogy szeretnél baráti kapcsolatba kerülni a felnőtt gyermekeddel és bizalmasként részt venni az életében, azonban ha továbbra is őrizgeted a cumi- és kiscipő-gyűjteményedet a gyermekkorából, akkor az egy tudatalatti üzenet arról, hogy nem szeretnéd, hogy felnőjön. Így a kapcsolatotokra is a szülő-kisgyermek dinamika lesz jellemző.

Rendetlenségben élni azt szimbolizálja energetikailag, hogy egyfajta rendezetlen struktúrában látod az életedet. Ilyenkor nehéz egy dologra tisztán, letisztultan összpontosítani. Pedig a célok eléréshez fókusz és tisztánlátás szükséges. Rendezetlen térben nehezebb arra is rálátni, hogy mire is van szükségünk valójában. 

 

Szeretnéd tudni, hogy pontosan mit tegyél, hogy jobban tudj fókuszálni a céljaidra és meg is valósítsd őket? 

 

Ha eddig nehezen tudtál fókuszálni a céljaidra vagy nem tudtad megtartani a fókuszt és szeretnél most változtatni, akkor építs be magasabb energiaszintű szokásokat az életedbe. Azt javaslom, hogy kezdd el az Anamé Otthon és Otthon plusz 21 napos kihívásokat, és tapasztald meg azt a magasabb energiaszintet, ami a rendezett és rendszerezett térből fakad. Az Otthon plusz kihívás során olyan javaslatokkal is segítelek, aminek segítségével rátalálhatsz a céljaidra és elkezdhetsz értük aktívan, teremtő módon tenni is. A két kihívás lezárásaként a Tértiszító meditáció során lehetőséged van megerősíteni a céljaidat és elengedni azt, ami már nem szolgál többé. 

De a kihívásoktól függetlenül is beépítheted a mindennapjaidba a következő lépéseket: 

 

  1. Készíts egy listát! Írd le, hogy milyen a számodra a tökéletes élet! Milyen az az élet, amivel eszméletlenül boldog lennél? Ez a lista segít, hogy ne csak kedves érzésként, hanem konkrét célként, pontosan megfogalmazott szavak formájában valóságossá váljanak a kívánságaid. 
  2. Vizualizáld! Képzeld el ezt az életet, mintha már valóság lenne – keltsd életre mindazt, amit leírtál. Minden este elalvás előtt vizualizáld ezeket a pozitív képeket és érezd is át a boldogságot, ami belőlük származik. Ezzel is egy lépéssel közelebb kerülsz ahhoz, hogy megvalósulhasson. 
  3. Mantrázz! Mondd el naponta háromszor, egymás után hangosan a következő pozitív megerősítést: “Boldog vagyok az életemben.” 
  4. Gyakorolj! Segítsd a folyamatokat az Anamé Program ingyenes jógagyakorlataival. 

 

A kihívás során ennél természetesen sokkal több javaslatot adok, hiszen 21 napon keresztül napi bontásban találod meg a tippeket, javaslatokat. Ezen keresztül is szeretnélek segíteni, hogy minél könnyebb legyen beépíteni az új, magasabb energiaszintű szokásokat az életedbe. 

 

Bónusz tipp - a szándékerősítő piramis

 

szandek_aktivalo_energetizalt_aname_kristaly_hegyikristaly_piramis.JPG

 

Amiről most fogok mesélni, az nem része az Anamé Életmód Program 21 napos Otthon és Otthon plusz kihívásnak, viszont bónusz tippként válaszolni szeretnék gyakorlóink egyik kérdésére. Többen kértétek, hogy meséljek nektek arról, hogy hogyan tudjátok használni a szándékaktiváló piramist, hogyan működik a gyakorlatban. Hálásan köszönöm az érdeklődéseteket és a kérdéseiteket. 

Az előző blogbejegyzésemben már beszéltem arról, hogy mennyire fontos a személyes terünk és a kisugárzásunk. Írtam arról is, hogy az otthonunk része a személyes terünknek. Akármerre megyünk, visszük magunkkal, persze nem a bútorokat, a szőnyeget és a díszpárnákat, hanem az otthonunk energiáját. Amikor a ház, az otthonunk rendezett, tiszta és nem tartunk benne kacatokat és felesleges holmit, akkor ez a rendezettség a kisugárzásunk részévé válik.

Ugyanakkor nemcsak az otthonunk energiáját hordjuk a személyes terünkben, hanem az érzelmeinket, a gondolatainkat, a világképünket is. Mindezek együttesen határozzák meg azt a fajta energiát, ami mindig ott van körülöttünk. És a dolog itt lesz igazán izgalmas! Hiszen a kisugárzásunkat és a személyes terünket alakíthatjuk úgy is, hogy megteremtsék számunkra az ideális életet; boldogságot és beteljesülést adjanak. Na de hogyan?

 

Tudod, hogy mi az a kívánságtábla? 

 

Egy olyan tábla, amit te magad készítesz abból a célból, hogy a vágyaid megvalósuljanak. Erre a táblára újságkivágásokat, képeket helyezel, amelyek a vágyaidat szimbolizálják. Ha mondjuk szeretnél egy gyönyörű nagy házban élni és egy piros sportkocsit vezetni, akkor ez a módszer azt javasolja, hogy vágd ki ezeket a képeket az újságokból, és tedd fel a kívánságtábládra. Az elmélet lényege az, hogy ha elég sokat nézegeted a vágyaid tárgyát, akkor valóssá válhat az életedben. 

 

Tudtad, hogy ennek van egy haladóbb változata is? 

 

Mit szólnál ahhoz, hogy ha az általad vágyott a dolgokat a személyes teredbe fogadnád be inkább energetikailag? Mi lenne, ha ezek a csodálatos, boldogító képek vennének körül állandóan és nemcsak a szobád faláról, egy kívánságtábláról néznének le rád, hanem élő energiából lennének jelen a kisugárzásod részeként?

Én ehhez az Anamé szándékaktiváló energetizált piramist használom a szabadság, a karmikus tisztító és a teremtőerő kristályokkal. Szeretnéd látni az én szememmel, hogy a kristályok hogyan dolgoznak rajtad?

Előző blogbejegyzéseimben már írtam arról hogy ha az ember alacsonyabb energiaszinten van, akkor nem, vagy nehezebben találja élete vezérfonalát. Azt sem tudja, hogy mit szeretne az életében, vagy ha tudja is, azt már végképp nem gondolja, hogy meg is tudja valósítani. Ilyenkor olyan, mintha egyfajta szürke burok venné körül. Energetikailag ez a szürke burok a negatív hiedelmekből, az “úgysem lehet”-ből, a “nekem biztos nem sikerül”-ből és a lemondásból van megszőve. És igen, kitaláltad, ez a szürke burok olyan, mint hogyha nem engedné be a fényt. Mintha távol tartana minket a céljaink megvalósulásától.

Az energetizált kristályokkal az a célom, hogy olyan lehetőséget mutassak, amit bárki használhat, akinek vannak céljai és hatékonyan szeretne tenni értük. Megmutatom neked, hogy az én szememmel, az én látásmódommal hogyan zajlik az a folyamat, amikor elkezded használni ezeket a kristályokat.

aname_eletmod_program_szandek_megerositese_celok.png

 

  1. Írd meg a kívánságlistádat! 

Írj papíron egy listát arról, hogy mi az, amit szeretnél behívni az életedbe. Milyen életet szeretnél élni? Ez az első lépés, hiszen enélkül nincs meg az az információ, amit be tudsz táplálni a kristályok segítségével, és nincs meg az a boldogság érzés sem, ami mozgásba hozza, katalizálja a folyamatot.

  1. Hajtsd össze a listát és tedd rá az Anamé szándékaktiváló energetizált piramist, a szabadság, a karmikus tisztító és a teremtőerő kristályokkal!

Találj egy méltó és központi helyet ennek az összeállításnak a lakásodban. Teheted oda is, ahol a Karma Killer jóga gyakorlataidat végzed, vagy éppen meditálsz.

  1. Kinyílik a kapu

A kristályok segítenek abban, hogy megnyíljon az a szürke burok körülöttünk, ami a negatív hiedelmeinkből áll, és azt sugallja, hogy nem érdemeljük meg azt, amit szeretnénk. Amikor megnyílik, akkor végre beengedi az életedbe a boldogító körülményeket és tárgyakat, amikre régóta vágysz. Ebben a fázisban a kristályok segítségével elkezded elengedni a negatív és korlátozó hiedelmeket, amikkel eddig távol tartottad magadtól, hogy ezek a körülmények megvalósulhassanak az életedben.

  1. Átalakul a világképed 

A változás a gondolatok szintjén is érzékelhetővé válik. Elkezded szerencsésnek, más szóval áldottnak érezni magad. A pesszimista gondolatok helyett megjelenhetnek a frissebb és boldogító érzések. Sőt, az is lehet, hogy nem is fogod majd érteni, hogy régen miért voltál elzárkózó azokkal a jó dolgokkal kapcsolatban, amik bármikor, bármelyik pillanatban beléphettek volna az életedbe, hogy még örömtelibbé tegyék azt.

 

Nemcsak az én szememmel nézve, de gyakorlóink visszajelzése alapján is így zajlik a folyamat. Ám minél vastagabb az a réteg, amivel valaki elzárja magát a céljai megvalósulásától, a folyamat annál tovább tarthat. Ezért érdemes kitartani és folyamatosan használni a kristályokat, a vizualizációt, a pozitív megerősítéseket és a gyakorlást, és természetesen a jó energetikai állapot érdekében az Anamé Életmód 21 napos kihívásokat

Nagyon köszönöm, hogy velem tartottál! Köszönöm, hogy együtt lehettünk. A következő blogbejegyzésemben egy olyan témáról írok majd, ami számomra fontos és lelkesítő. Az életünknek egy olyan összetevőjéről lesz szó, ami  - ha jól használjuk - segíteni tud abban, hogy magasabb energiaszinten lehessünk. A táplálkozásról lesz szó, és arról, hogy ezzel az áramló energiával jó érzéssel és könnyedén is élhetünk. 

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet, és ha tetszett, akkor kérlek, oszd meg másokkal is a Facebook ikonra kattintva. 

 

Szeretettel ölellek, 

Balázs Valéria Anamé



A bejegyzés trackback címe:

https://anameprogrameletmod.blog.hu/api/trackback/id/tr9116449086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása