élet egy magasabb energiaszinten

Anamé Program életmód

Anamé Program életmód

Itt az Anamé Életmód Program első kihívása: tégy 21 napon át az otthonodért, változtasd a lakásod boldogságerőművé!

2021. február 17. - Anamé

aname_program_eletmod_21_napos_kihivas_otthon_plusz.png

 

Ebben a bejegyzésben szeretnélek meghívni az új életedbe. Egy olyan életbe, ahol minden pillanatban boldog vagy otthon, és szeretsz otthon lenni. Amiben szereted a lakásodat, sőt mi több, egy olyan lakásban élsz, ami rendezett, békés és áldott. Erre persze válaszolhatod azt, hogy ne vigyem túlzásba, nem kell erről ennyit dumálni. Továbbá azt is mondhatod, hogy higgyem el, hogy te ezzel oké vagy - talán lakberendezési magazinokat is lapozgattál már, és feldobtad a lakásod hangulatát néhány díszpárnával. Ha elégedett vagy vele, az persze jó, de ez nem azért van, mert annyira elfáradsz a munkahelyeden, hogy tökéletesen boldog vagy otthon azzal, ha vacsora közben megnézheted a kedvenc filmedet? Vagy azért szereted az otthonod, mert sokkal jobb ott lenni, mint a munkahelyeden? Hidd el nekem, hogy a magasabb energiaszintű otthon ennél sokkal többet jelent!

Biztosan sejted, hogy nem vagyok lakberendezési tanácsadó, így nem is ebben fogok neked segíteni. Annak idején az ELTE-n diplomáztam pszichológusként, a legmagasabb szinten képzett tradicionális jógaoktató, egyúttal az Anamé Program alapítója és a Karma Killer jógagyakorlatok kifejlesztője vagyok. Ebből kitalálhattad, hogy főként csakrákkal és szellemi dolgokkal foglalkozom, így jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy mégis mi köze az otthonodnak a szellemiséghez. A szellemi dolgoknak a könyvekben a helye, nem? 

Nem! Az én mottóm mindig is az volt, hogy a szellemiség nem elmélet, hanem megtapasztalható valóság, és az ezotéria csak annyiban hasznos, amennyiben az életedet itt és most, a mindennapokban jobbá teszi. A szellemiségnek nem a fejedben, elméletekben és könyvekben van a helye, hanem a hétköznapi életedben, és így az otthonodban is. Azért, mert az élő szellemiség boldoggá és áldottá varázsolja a teret.

pexels-daria-rem-1977047.jpgAz Anamé Program Életmód arról szól, hogy áldott vagy és áldott az életed és a mindennapjaid is! A magasabb energiaszint nem egy misztikus helyet jelent, nem ködös elképzelés egy olyan világról, ahol az emberek nem lökdösődnek sorbanállás közben a pénztárnál, nem veszekszik veled a főnök és minden ingyen van a boltban. A magasabb energiaszint nem képzelgés, hanem valóság.

A magasabb energiaszint egyszerűen annyit jelent, hogy boldog vagy az életedben, itt a földön. Biztos vagyok benne, hogy pillanatokra vagy napokra már te is megtapasztaltad ezt az állapotot. Ebben az állapotban kiegyensúlyozott és derűs vagy, könnyűnek és nyitottnak érzed a szíved. Jól tudsz kapcsolódni másokhoz, szeretnek téged, és képes vagy viszontszeretni. Lendületes vagy és energikus. 

Mivel emberek vagyunk, ezért biztos, hogy megtapasztaltad már az alacsonyabb energiaszintet is. Ilyenkor az ember levert, fáradt, rosszkedvű, idegesítik mások, ezért nem tud könnyen kapcsolódni az embertársaihoz. Ilyenkor magunkhoz is nehezen tudunk kapcsolódni. Alacsonyabb energiaszinten nem is tudjuk feltétlenül, hogy mi bajunk van tulajdonképpen, honnan jön a feszültség és a fáradtság. Te is tapasztaltál már ilyet? 

 

A motivációm

 

Hidd el, nagyon jól ismerem az alacsony energiaszintet, mivel már eleve súlyos betegen születtem egy bántalmazó családban. Olyan érzés volt, mintha mindig sötét lenne. Folyamatosan féltem, erőtlen és fáradt voltam, és egyfolytában fájt a testem. Az, hogy az Anamé jógagyakorlatoknak köszönhetően ma már boldogan, szeretetben és egészségben élek, vagyis magasabb energiaszinten, egyrészt óriási öröm a számomra, másrészt a világ legnagyobb motivációja. Arra motivál, hogy minden pillanatban keressem az utat, amivel neked is segíthetnék, hogy boldogabb légy. Úgy érzem, hogy az, amit szeretnék közvetíteni feléd, úgy tud jobban eljutni a szívedig, ha nem száraz filozófiával terhellek, hanem inkább olyan tippeket, javaslatokat, eszközöket adok a kezedbe, amiket a mindennapi életedbe beépítve valóban használni tudsz. (Persze beszélhetnék arról is, hogy melyik csakrának mi a szanszkrit neve, milyen a tradicionális szimbóluma és a színe, de ettől az információtól még nem lennél a gyakorlatban boldogabb.) 

Az Anamé Program nagyon sokáig csak az Anamé jógagyakorlatokból állt, amiket a csakrák tisztításához és energetizálásához használtunk, ezeken keresztül pedig az energiatest egyensúlyának helyreállításában is segítenek. Ezek a gyakorlatok nagyon erős eszközök, azonban a hétköznapokban annyi más szuper lehetőség is van, amit kihasználva a magasabb energiaszint tényleg a mindennapjaitok részévé tud válni. És most itt nemcsak az Anamé energetizáló és csakratisztító karkötőkre, Anamé vizekre, a binaurális frekvenciával ellátott meditációs hanganyagokra gondolok, hanem olyan kézenfekvő dolgokra is, mint például az otthonod. 

Az Anamé Életmód Program létrejöttében a gyakorlóink adták a legnagyobb inspirációt a számomra. Ők pontosan tudják és tapasztalják is, hogy a Karma Killer jóga gyakorlásával hosszabb távon a csakrák harmóniájából egy harmonikus élet születik. Tudják, hogy ez egy folyamat, és nem csupán egy jógatanfolyam, amin részt vesznek és megoldódik minden egy csapásra. Ugyanakkor minden kurzus koncentráltan megmutatja azt a magasabb energiaszintű jó állapotot, amit viszont mindenki szeretne megtartani a kurzusok után. Sokan kérdeztétek, hogy hogyan lehet fenntartani ezt a kirobbanóan jó állapotot a hétköznapokban is. Az a lelkesedés és boldogság, amit a kurzusokon láttam rajtatok, mindig felvetette bennem azt a kérdést, hogy hogyan tudnálak támogatni benneteket abban, hogy ezt a magasabb energiaszintű állapotot minél inkább a hétköznapi életetek részévé tudjátok tenni. A visszajelzéseitek, amiket folyamatosan kapunk tőletek személyesen és írásban is, mind-mind arról szólnak, hogy szeretnétek lehetőleg minél többet időzni ebben a harmóniában. Így született meg az  Anamé Életmód Program 6 különböző 21 napos kihívása, melyből az első az otthonról szól.

 

Miért fontos eszköz az otthon?

 

aname_eletmod_otthon_hangulata.jpg

Kérdezhetnéd tőlem, hogy vajon mi köze van az otthoni lomoknak, a rendetlenségnek és a koszos tányéroknak az energiához. Mondhatnád azt is, hogy amikor utoljára ellenőrizted otthon a cuccaidat, akkor még anyagból voltak és nem szellemiségből.

A kvantumfizika azonban mást gondol erről. Szerintük mindaz, amit anyagnak érzékelünk, az nem más, mint struktúrába rendezett energia. Energiából állunk és a világ is körülöttünk. Nem mindegy, hogy milyen ez a struktúra, vagyis milyen maga a forma. Egy rendezett forma szabad áramlást jelent az energia szempontjából, a szabadon áramló energia pedig szabadságot, bőséget és áldást hoz magával. 

Ha ebből a nézőpontból tekintesz az otthonodra, a fejlődésünk szempontjából remek eszköz, hogy lakunk valahol. Még akkor is, ha ez csak egy ágyat, egy szobát jelent. Nem kell, hogy saját tulajdonú családi ház vagy lakás legyen – maga a tény, hogy rendszeresen és hosszabb időket töltünk egy helyen azt jelenti, hogy energetikailag összehangolódunk azzal a térrel, vagyis annak a helynek az energiájában pácoljuk magunkat. 

 

Te milyennek érzed az otthonod hangulatát?

 

Képzeld magad elé a lakhelyedet, vagy ha éppen otthon vagy, akkor egyszerűen csak nézz körbe. Minden helynek van egy energetikai lenyomata, ami attól függ, hogy milyen a hely története. A te lakhelyednek milyen az energetikai lenyomata? Milyen történeteket őriz, talán még azelőttről is, hogy te ott laktál volna? Amióta te ott élsz, milyen érzésekkel töltötted fel? Milyen a jellemző, általános érzelmi állapotod, amikor otthon vagy? A vidámság? A bőség megélése? Derűsnek és áldottnak érzed ott magad? Vagy szomorúság, hiánytudat, magány, unalom, esetleg konfliktusok uralják az életteredet? 

Jellemző érzelmi állapotod úgy hagy nyomot a lakhelyeden, mint ahogyan a por megül a bútorokon, és koszos, elhanyagolt érzetet hagy maga után. Az érzelmek is hasonló módon ülepszenek le és egyre inkább kitöltik a teret. Ennek a folyamatnak az eredményeként az otthonodnak lesz egy alaphangulata, amihez hazaérkezve automatikusan hozzá fogsz kapcsolódni. A te otthonodnak milyen az alaphangulata? És vajon meg lehet ezt változtatni? 

 

Változtass az otthonod hangulatán a 21 napos életmód kihíváson keresztül 

 

Természetesen meg lehet változtatni az otthonod alaphangulatát, ha te is akarod! Ebben szeretnélek segíteni téged ezzel a bejegyzéssel és a 21 napos Anamé Életmód Program többi kihívása révén. Hiszen ennek a programnak az a célja, hogy minden pillanatban magas energiaszinten, azaz boldogan és felszabadultan élhess. Békében önmagaddal, a világgal és a körülményeiddel. 

Ahogy már említettem, te és az otthonod folyamatosan kölcsönhatásban vagytok egymással. Amikor jó állapotban mész haza, jókedvűen és boldogan, vagy akár egy Anamé jógaórát követően, ahol azon dolgoztál, hogy magasabb energiaszintre emeld magadat, és így vagy jelen a térben, az természetesen hatással van a térre is. Azonban a lakhelyeden kialakult energialenyomatok kialakulásához hosszú idő kellett, amit sajnos nem semlegesít egy-egy olyan nap, amikor éppen jókedvű vagy. Az, hogy  a tér energetikai lenyomata megváltozzon és magasabb energiaszintre emeld, sok-sok befektetett időt és energiát kíván tőled. Ezért van az, hogy bár örömmel mész haza, előbb utóbb azon kapod magad, hogy ez az érzés kezd megkopni, és egyre inkább a lakhelyed alaphangulatára, rezgésére hangolódsz. 

 

Az energiáid hatnak a körülötted lévő térre

 

Így az a legjobb tértisztítás, ha minden csakrád, azaz az energiatested tökéletes állapotban van. Nincs benned félelem, negatív gondolatok és érzelmek, hanem az isteni szeretet járja át az életed minden pillanatát. Ebben az állapotban bárhova mész is, akár nyomornegyedbe, akár börtönbe, a hely, ahol vagy, ennek hatására megemelkedik körülötted és szent térré válik. 

És a tér is hat a te energetikai állapotodra. Azaz ha munka után nem egy energetikailag alacsonyabb rezgésű térbe, hanem egy szent ember remetelakjába mennél haza a Himalájában, akkor az a tér leoldaná rólad a napi feszültséget. Áldottnak és fényesnek éreznéd magad, aminek következtében a hétköznapi problémáid eltörpülnének. 

 

Csernobil vagy boldogságerőmű

 

Láthatod, hogy az a tér, amiben sok időt töltünk óriási lehetőséget jelent. Lehetőséget arra, hogy emeljük az energiáját, és ezáltal mi is jobb állapotba kerüljünk. Az otthonod része a személyes terednek. Nemcsak azért személyes tér, mert ott laksz és a tiéd, hanem energetikai szempontból is. A személyes tered részeként magaddal viszed az otthonod energiáját bárhová is mész, persze nem fizikailag, hanem a kisugárzásod részeként. Egyszóval az otthonod energetikai lenyomata ott van folyamatosan körülötted, amitől nem tudod magad függetleníteni. Meglehet, hogy a saját személyes történeteden nem tudsz változtatni, azonban a körülötted lévő teret meg tudod tisztítani és magasabb energiaszintre tudod emelni. Te döntöd el, hogy a lakásod egy boldogságerőművé válik, ami folyamatosan energiával tölt vagy pont ellenkezőleg: folyamatosan elfolyatja az energiáid, egyfajta meghibásodott atomerőműként rossz kisugárzással vesz körül. 

Szerintem eleget írtam már erről ahhoz, hogy megértsd, miért vagyok annyira rákattanva erre a témára. Végtelenül lelkesít és motivál az, hogy a múlt negatív érzelmeit és energiáit ki lehet tisztítani nemcsak a lakásból, hanem az életünkből is. Amikor a téged körülvevő tér megtisztul és feltöltődik energiával, ez az energia visszahat rád és az életedre, boldogsággal és áldással tölt fel, hogy te is egy magasabb energiaszinten élhess.

 

aname_eletmod_konmari_feng_shui.jpg

 

Feng shui, Marie Kondo és az Anamé Életmód Program 

 

Ez így elméletben lehet, hogy túl extrémnek tűnik, de hidd el, hogy nem vagyok ezzel az elképzeléssel egyedül. Amióta az embereknek van otthona, azóta léteznek olyan tradíciók is, amik abban segítenek, hogy a lakásod energiái az életedet is jobbá tegyék. A feng shui tudománya több ezer éves múltra tekint vissza, és bár számos különbség van a feng shui és aközött, amiről én beszélek, alapjaiban véve az is ugyanúgy az energia szabad áramlásán alapszik, mint az Anamé Életmód Program. Ezenkívül számos szakértője van még a témának, pl. Marie Kondo, de még sokan mások is azt vallják, hogy a rendezett tér nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem az otthon lakóira is hatással van, ami az életminőségben is lényeges különbségeket eredményezhet. 

Azért fontos a számomra ennek a közvetítése, mivel én magam is azt tapasztalom a mindennapokban, hogy milyen jó hatással lehet az emberre, ha az otthona jó állapotban van. Nagyon motivál, hogy ezt nem csak szavak szintjén, hanem a gyakorlatba átültetve is át tudjam adni nektek. Szeretném, ha te is megtapasztalnád, hogy milyen jó érzés úgy hazaérni, hogy egy tiszta, rendezett és boldog otthon vár. Ha ez most még elképzelhetetlen a számodra, az is rendben van, adj időt magadnak a változáshoz, és haladj velem lépésről lépésre. Ahhoz, hogy támogassam ezt a folyamatot, összeállítottam egy 21 napos kihívást, ami abban segít, hogy te magad is megtapasztalhasd mindezt, és beindíthasd az energiaáramlást az életedben és szabad utat engedj a boldogságnak. 

 

"Az Anamé Program Életmód legfőbb pillére: értékes vagy! Az Anamé Életmód célja, hogy olyan, a gyakorlatban is alkalmazható, a hétköznapi modern életvitelbe könnyen beépíthető tippeket, javaslatokat és iránymutatást adjon, amelyek segítségével egy magasabb energiaszintű, örömteli életet alakíthatunk ki. Az Anamé Életmód 21 napos kihívásai segítenek abban, hogy 3 hét alatt olyan új látásmódot és új szokásokat alakíts ki, amiket teljes egészében vagy akár részben be tudsz építeni azt követően az életedbe."

 

Miért 21 napos az Anamé Életmód Program Otthon kihívása?

 

Azért, mert az Anamé Életmód Program nem varázslat, ami egy pillanat alatt, varázsütésre megszünteti a nehézségeidet anélkül, hogy te bármit is tennél ezért. Ám nem is átmeneti megoldás, mint egy fájdalomcsillapító, ami átmenetileg megszünteti a problémát. A saját életemben a nehézségek és kihívások meghaladására a receptem a kitartás, a következetesség és a fegyelmezettség volt. 

A Csakra Program című könyvemben van egy mondat arról, hogy a figyelmünk és az energia hogyan függ össze: “Ahol a figyelmed, ott az energia.” Ez a 21 nap azt a támogatást biztosítja a számodra, hogy a figyelmedet közben végig azon a pozitív változáson tartsd, amit az életedben viszont szeretnél látni. Ha velem tartasz, 21 napig a pozitív végkifejletre, a célodra koncentrálsz, és közben új szokásokat alakítasz ki. Így legyőzöd azokat a hiedelmeket, melyek szerint passzív és tehetetlen vagy, és nincs más megoldás, mint elszenvedni azt, ami neked rendeltetett. 21 napon át lehetőséged van teremtőként, alkotóként jelen lenni, aki aktívan, kitartóan tesz a céljaiért, és azért, hogy boldog legyen. Ez egy teljesen más hozzáállás, mint amikor a nehéz körülmények tehetetlen áldozataként éled meg a helyzeteket vagy akár az egész életedet. Szokásaid átalakítása ebben a 21 napban végső soron nemcsak az otthonodra lesz hatással, hanem az élethez való egész hozzáállásodra is. 

aname_elemod_program_rendezett_otthon.jpg

 

Miből is áll 21 napos Otthon kihívás?

 

Nézzük meg, milyen elemekből áll ez a kihívás és ezek az elemek hogyan adódnak össze és hogyan segítenek neked! (A kihívás teljes leírását a bejegyzés végén találod.)

 

1. Rendezett otthon 

 

Számomra a legfontosabb dolog, hogy mindig, minden pillanatban szeretet vegyen körül: minden formában, minden helyzetben és az emberi kapcsolatokban is. Amikor szeretettel fordulsz önmagad felé és olyan tárgyakkal veszed körül magad, amiket szeretsz, boldogan használsz, az egy folyamatos áramlást eredményez, ami jó érzések formájában mutatkozik meg az életedben. Amikor szereted azokat a tárgyakat, amik körülvesznek, és szívesen használod őket, akkor megengeded magadnak a szeretetet. Amikor tisztelettel és megbecsüléssel bánsz a használati tárgyaiddal, akkor tisztelettel bánsz magaddal is, hiszen nem kényszeríted magad olyan tárgyak használatára vagy olyan ruhák viselésére, amikkel nem vagy jó kapcsolatban. Lehet, hogy valami nem tetszik, vagy olyan embertől kaptad, aki nem a legjobb hatással volt az életedre. Arra buzdítalak, hogy válogasd át az otthonodban a tárgyakat, és csak azokat tartsd meg, amikkel szeretetet és tiszteletet hívsz be az életedbe. Ezt a témát a kihívás leírásában sokkal részletesebben is kifejtem, ezt a bejegyzés végén találod meg. 

 

2. Megerősítés 

 

A megerősítések, vagy más néven mantrák sokat segítenek abban, hogy a figyelmedet 21 napig a pozitív végkifejlet és a dolgok jó irányba alakulásán tartsd meg. Az Anamé Otthon kihívás mantrája: “Boldog vagyok az otthonomban!” Ismételd ezt reggel és este háromszor hangosan, hittel és szeretettel önmagad iránt. 

 

3. Ingyenes Anamé jógagyakorlatok 

 

Ezek segítenek abban, hogy a tested magasabb energiaszintre kerüljön, ez pedig segíti a személyes tér magasabb energiaszintre hangolását is ebben a 21 napban. Ahogy írtam, a tér és te kölcsönhatásban vagytok, vagyis ez oda-vissza működik. Az Anamé Program gyakorlatainak hatására jobb állapotba kerülsz, és ez kihat az otthonodra is. Ugyanakkor az otthon rendszerezése jobb állapotba hozza a személyes teredet és így téged is. Bár mind a 4 ingyenes gyakorlathoz tartozik eredetileg egy mantra, de ebben a 21 napban a kihívás mantráját használd a gyakorlás során is, azaz: “Boldog vagyok az otthonomban.” 

 

4. Vizualizáció 

 

Bár a pszichológia szakirodalma rengeteg tudományos tényt tartalmaz a vizualizáció jótékony hatásairól, még sincs szükség tudományos megközelítésre ahhoz, hogy elkezdd. Nyugodtan fogd fel ábrándozásként. Nyugodj meg, ezt nem lehet elrontani! Van, hogy az ember úgy gondolja, túl nagy a feladat vagy túl nagy a tét, és ezért bele sem vág. Próbáld meg könnyedén felfogni és élvezetként tekinteni a vizualizációra. Minél több időt töltesz pozitív érzésekkel és képekkel, minél inkább arra koncentrálsz, hogy a célod az életed részévé váljon, az életed annál gyorsabban alakul át gyökeresen – a dolgokhoz való hozzáállásod, a világnézeted és a szemléletmódod is. A vizualizáció ezt segíti elő. Ha elhiszed, hogy ez megtörténhet, akkor egy idő után azon kapod magad, hogy nem kifogásokat, hanem megoldásokat keresel azért, hogy az életedben megjelenjenek az örömteli dolgok. Minden éjszaka elalvás előtt képzeld el, hogy milyen életet szeretnél élni az otthonodban, milyen az az élet, amire igazán vágysz. Mit jelent neked az, hogy “Boldog vagyok az otthonomban.”? Alkoss róla képeket és éld át őket az érzések szintjén is, éld meg az örömet már a vizualizáció közben is. 

 

Az Anamé Életmód Program 21 napos Otthon kihívása egy 6 sorozatból álló kihívás sorozat része, de mindenképpen azt javaslom, hogy ezzel a kihívásssal kezdd el, és abban a sorrendben folytasd a kihívásokat, ahogy összeállítottuk őket. Energetikailag így tudod ezeket a legjobban kamatoztatni. 

 

 

Köszönöm, hogy velem tartasz ezen az örömteli felfedező úton, ami megmutatja, hogy az otthonod jobb állapota, a lomok és a szemét elengedése téged is és az egész életedet is jobb állapotra hangolja. A magasabb energiaszint tényleg nem elmélet. Azt jelenti, hogy a gyakorlatban is energikusabb és derűsebb lehetsz!

Csináljuk együtt az Anamé Életmód Otthon kihívását! Használd és kövesd a kihíváshoz tartozó hashtag-eket a közösségi médiafelületeken és kapcsolódj másokhoz, akik szintén elkezdték a kihívást! #anamééletmódkihívás #anaméotthon21nap 

Ha hasznosnak találtad ezt a blogbejegyzést, akkor kérlek, oszd meg másokkal is a Facebook ikonra kattintva és iratkozz fel, hogy nehogy lemaradj a további tartalmakról! 

Legközelebb arról mesélek, hogy az otthonod még ennél is többet tehet érted. Tarts velem, és megmutatom neked, hogy hogyan tud dolgozni az otthonod rendezett tere a céljaid eléréséért! 

 

Szeretettel ölellek,

Balázs Valéria Anamé

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anameprogrameletmod.blog.hu/api/trackback/id/tr5516430384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása