élet egy magasabb energiaszinten

Anamé Program életmód

Anamé Program életmód

Újévi fogadalmak helyett önszeretet az Anamé Program 7 tudatossági gyakorlatával

2022. január 05. - Anamé

aname_e_letmo_va_lto_program_u_je_vi_fogadalmak_helyett_o_nszeretet_az_aname_program_7_tudatossa_gi_gyakorlata_val.jpg

Téged is motivál az új év arra, hogy új célokat tűzz ki? Engem nagyon, amivel csak az a gond, hogy már eleve motivált vagyok, és hajlamos vagyok túlpörgetni magam a teendőimben. Fullextrás maximalista vagyok. És tudod, hogy ezt mivel lehet súlyosbítani? 

Hát persze, kitaláltad! A munkamániával. Amihez egy viccet is kitaláltam:

- Tudod, hogy a munkamániásoknak miért nincs külön találkozójuk úgy, mint az Anonim Alkoholistáknak?

- ???

- Azért, mert nem érnek rá. :D

Nem bírok leállni a munkával, mert érzem és tapasztalom, hogy a beletett energia sokszorosan megtérül, például amikor a kurzusokon vagy az ingyenes online programokon szívből tudunk kapcsolódni egymással. Vagy amikor visszajelzéseket kapok tőletek arról, hogy milyen felismerésekre jutottatok az életetekkel kapcsolatban, és hogy a csakragyakorlatok hatására felfedezitek az értékeket az életetekben, egyre nagyobb szeretettel kapcsolódva magatokkal. Vagy amikor a nehézségek ellenére is a szeretetet választjátok, és megérzitek magatokban ennek az erejét. Óriási megtiszteltetés nekem, hogy együtt haladhatunk a fejlődés útján, ami egyben hatalmas felelősség is, ezért rendelek mindent ennek alá. A Karma Killer jóga csakratisztító és energetizáló gyakorlatait és a szellemi gyakorlatokat is ezért végzem, illetve ezért meditálok és használom a megerősítéseket minden nap. Odafigyelek a testemre, hogy minél jobb állapotban legyen, ezért a testem számára leginkább megfelelő módon táplálkozom és tisztán élek. Így fókuszált tudok lenni munka, gyakorlás és meditálás közben is. 

Így természetemből fakadóan akármennyire is lelkes tudok lenni újévkor egy új cél megfogalmazása kapcsán, talán számomra a legjobb újévi fogadalom, hogy nincs újévi fogadalmam. 

 

Mi a gond az újévi fogadalmakkal?

 

aname_e_letmo_va_lto_program_2022_u_je_vi_fogadalom_tipp.jpgSemmi az égvilágon, ha ezt szeretetteljesen és örömmel teszed. Azonban az emberek többsége és talán te is, a célok megfogalmazásakor és azt követően amikor a megvalósításra kerül a sor, nem érez túl sok örömet, motivációt, hogy végbe is vigye az elképzeléseit. Miért lehet ez? 

Szerintem az újévi fogadalmakkal kétféleképpen lehet mellényúlni:

1. Annyira nagy elvárásaid vannak magad felé, hogy már eleve túlfeszíted magad.

2. Időközben valahogy elveszted a lelkesedést az újévkor kitűzött célok iránt, helyette pedig marad az önostorozás a következő újévig, amikor aztán kezdődik minden elölről.

Mindkét esetben garantált a bűntudat. Közös az is, hogy kihagyunk a képletből egy nagyon fontos tényezőt: saját magunkat és a saját magunkkal való jó kapcsolatunkat. Ami azért probléma, mert igazi előrejutás csak akkor lehetséges, ha a legjobb szövetségesünket, vagyis saját magunkat is bevesszük a nyertes csapatba. Gondoljuk újra az újévi fogadalmakat, mit szólsz hozzá?

 

Bűntudatmentes újév az Anamé Programmal

 

Az Anamé Életmód lényege az, hogy értékes vagy. Amid van, az tökéletes alap. Értékes a tested, értékesek a körülményeid, az otthonod, az érzelmeid, a gondolataid. Az emberi születés végtelenül értékes, mert lehetőséget ad arra, hogy a fejlődést válaszd, és ne csak elszenvedője legyél az életed változásainak vagy éppen szürke unalmának, hanem aktív főszereplője, aki képes tenni azért, hogy a lehető legboldogabb életet élhesse!

Most biztos azon gondolkodsz, hogy ha elfogadod, hogy értékes vagy, akkor mégis mi motiválna a fejlődésre? Hiszen fejlődni azért kell, mert nem vagyunk elég jók, nem igaz? Nem, nem igaz!

 

Ezoterikus paradigmaváltás 

 

Ha olvasod ezt a blogot, akkor bizonyára tudod rólam, hogy pszichológus is vagyok: az ELTE-n végeztem, és egészségpszichológusként praktizáltam a SOTE Transzplantációs Klinikáján. Mivel a pszichológia tudomány, ezért ezek az évek segítettek abban, hogy a tudományos látásmódot is elsajátítsam.

A paradigma a tudományban azt jelenti, hogy a jelenlegi ismereteink alapján közmegegyezéssel elfogadunk egy olyan hiedelemrendszert, ami a tudományos kutatások és elképzelések alapjául szolgál.

Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy a paradigma nem abszolút igazság, csupán egy aktuális modell, amit mindenki elfogad. Idővel ezek a tudományos modellek változnak (pl. a Föld nem lapos, hanem gömbölyű), ezt hívjuk paradigmaváltásnak.

Én úgy látom, hogy az ezoterikus gondolkodás megérett a paradigmaváltásra.

 

De mit is jelent az ezotéria valójában?

 

aname_e_letmo_va_lto_program_mi_az_ezote_ria.jpgAz ezotéria sokak fejében egyenlő a gagyival, ennél azonban eredeti formájában jóval többet jelent. A valódi jelentését tekintve az ezotéria tulajdonképpen egy belső út. Egyfajta elzárt tudás, de nem azért elzárt, mert titkos lenne, hanem egészen egyszerűen csak azért, mert a belső világunk megismerésével juthatunk közelebb ehhez az elzárt tudáshoz. Ennek megvannak a magas szintű módszerei, mint például a jóga (ide értve az Anamé Program mellett például a hatha és kundalini jógát is) és a csakrák tana, amivel én magam is foglalkozom.

Azt természetesen nem vitatom, hogy attól függően, hogy valaki milyen szinten mélyül el az ezotériában, az lehet akár félelemre épülő babona is, ugyanúgy, ahogyan a tudomány esetében is lehet félreértelmezhető féligazság, ha csak a felszínes ismereteket szerzünk.

Az igazi szellemiség azonban nem a félelemről és az ítélkezésről szól. Mivel viszont megszoktuk azt, hogy az ítélkezésen keresztül motiváljuk magunkat, és ezt fogadjuk el természetesnek, ezért sokszor az ezotérikus módszereket is ezzel a szemlélettel közelítjük meg.

Sőt, sok ezoterikusnak mondott módszer is ezt alkalmazza, azaz önmagad hibáztatásán keresztül akar rávenni arra, hogy változtass, tegyél magadért, és keresd a gyógyulásod útját. Mint egy szigorú tanár néni, aki nem azt nézi a vizsgán, hogy mit tudsz, hanem azt, hogy mit nem, rámutatva hogy hol hibáztál az életedben és miben vagy hibás, hogy aztán megoldást kínáljon arra, hogy hogyan tudsz fejlődni, változtatni rajta.

Ezzel csupán egy gond van. Az, hogy ez félelemalapú szemlélet, és ezzel szerintem mindent el is mondtam. A félelem szintjén ugyanis nem tudsz hozzájutni ahhoz a belső felismeréshez és tudáshoz, ami pont a célja lenne az ezotériának. Elárulom, hogy valójában nincs semmilyen hibád és az égvilágon nincsen veled semmi gond.

 

De akkor ki a hibás?

 

Ha nem vagy hibás és nincs veled semmi gond, akkor mégis ki a hibás?

Brilliáns kérdés, mert ha valami nem stimmel az életünkben, akkor vagy magunkat hibáztatjuk, vagy másokat. Ha azonban ez a módszer célravezető lenne, akkor a világon már senki sem szenvedne, hiszen ez az alapbeállításunk probléma esetén. A világon szinte minden ember azt játssza, hogy felváltva haragszik vagy magára, vagy másokra. De csodák, csodája, ettől a problémák még ugyanúgy fennállnak, tehát nyugodtan megállapíthatjuk azt, hogy sem mi, sem mások nem vagyunk az okai az életünk nehézségeinek.

Valójában nem hibásak, hanem hősök vagyunk. Miközben megoldjuk az életünkben megjelenő napi szintű alapproblémákat, vagy válaszokat találunk az életünk alapkérdéseire, óhatatlanul fejlődünk. Ez a fejlődés fényt termel, a fény pedig emeli a világunkat, mert mindannyian áldottak vagyunk és egyek vagyunk a fejlődésben.

A belső úton hozzáférhető tudáshoz egy magasabb energiaszinten tudsz hozzájutni, és az Anamé Életmódprogram is ebben támogat téged, ennek megéléséhez segít hozzá. Csak szeretet van. Szabad vagy, és szabadságodban áll változtatni. Szabadságodban áll fejlődni, de nem azért, mert rossz vagy, hanem azért, mert szabad vagy. Ahogy írtam is, az Anamé Életmódprogram lényege, hogy értékes vagy, és ez nem csak duma. Ez adja az alapot az életedhez, és amikor a csakratisztítás hatására felfedezed magadban azt, ami értékes, szeretettel fordulsz önmagad felé és szeretetteljes döntéseket hozol, akkor a fejlődés elkerülhetetlen, ahogyan az öröm is automatikus velejárója lesz az életednek.

Ez az új ezoterikus paradigma, mert a réginek már lejárt az ideje. A bűntudat és önmagad hibáztatása már kiment a divatból.

aname_e_letmo_va_lto_program_csakratiszti_to_gyakorlatok.jpg

Újévi fogadalmak helyett az Anamé Program csakragyakorlatai 

 

Mindannyian érezzük, hogy az év eleje, a január egy új és friss kezdet: lehetőség arra, hogy felülvizsgáljuk, hogy milyen irányba halad az életünk, és ha kell, akkor változtassunk rajta. Ezt kétféleképpen tehetjük meg, bár elárulom, hogy az egyik opció nem annyira hatékony, így azt nem ajánlom neked.

 1. Bűntudatalapú motiváció, azaz keserűen végiggondolod az életed nehézségeit, és összeszorított fogakkal konstatálod, hogy nem vagy elég jó pár dologban, így változtatni kell, mert hát hogy lehet így kinézni? Hogy lehet, hogy még mindig csak itt tartasz az életben? S a kérdések zápora közepette fogadkozol, hogy az új évben kitartó leszel, és most aztán tényleg változtatni fogsz. (Bár tavaly sem sikerült.)

 2. Energetikai motiváció, azaz energetikai újraindítás. Ha igazán szeretnél változtatni, kitartó lenni a céljaid megvalósítása során, vagy egyáltalán olyan célokat kitűzni, amelyeket meg tudsz valósítani egy év alatt úgy, hogy közben még élvezed is a megvalósítás folyamatát, és izgalommal tölt el a tervezés és ráhangolódás, akkor egyrészt olvass tovább, másrészt pedig tarts velünk januárban a Karma Killer jóga oldalán. Ha már gyakorolsz velünk, akkor talán tudod, hogy minden csakrához tartozik egy-egy életterület is. Januárban a következőkkel dolgozunk kiemelten:

A köldökcsakrához tartozik a kitartás és a célok elérése,

a harmadik szemhez pedig az, hogy a megfelelő célokat tűzd ki, és jó stratégiákat alkoss a megvalósításukhoz.

Az energetikai újraindítás kihívások során januárban ez a két csakra kerül fókuszba, ami új lendületet adhat a számodra 2022-ben. Miért? A kezdő jógások számára is végezhető csakragyakorlatok és jógalégzés a csakrák szintjén segítenek kitisztítani az energiablokkokat, így az adott csakra területén kiegyensúlyozottabbá válik az energiaáramlás. Amikor pedig egy csakra kiegyensúlyozottabbá válik, az kihatással van a csakrához tartozó életterületre is. A kitartás ott van benned, ahogyan az a tudás is, hogy el tudod elérni a céljaidat. A csakragyakorlatok ahhoz segítenek hozzá, hogy könyebben hozzáférj ehhez a tudáshoz, a csakrák szintjén kitisztítva azokat a blokkokat, amelyek jelenleg megakadályoznak abban, hogy mindezt az életedben is megtapasztald. A kihívásokat ide kattintva éred el.

 

7 Anamé Program tudatossági gyakorlat, ami nekem is nagyon sokat segített

 

  1. Először is lazíts! Biztos vagyok benne, hogy nem volt könnyű az életed eddig, mert egy emberi élet út általában nem habostorta. Mégis megálltad a helyed, itt vagy! Értékeld azt, ahol vagy, az erődet és kitartásodat, ami átsegített a nehéz pillanatokban is.
  2. Teremts olyan körülményeket, amelyekkel ki tudod fejezni a szereteted önmagad iránt. Legyenek olyan pillanatok az életedben, amikor megerősíted az önmagaddal való kapcsolatod. Nekem ez például az, amikor főzök magamnak egy teát, és otthon bekuckózom, gyújtok egy gyertyát, és esetleg füstölőt vagy illóolajat párologtatok. Legyenek ezek olyan nyugodt pillanatok, amikor tényleg magadra és a belső világodra koncentrálsz.
  3. Ha vannak Anamé csakratisztító és energetizáló kristályaid vagy szándékaktiváló piramisod, akkor nyugodtan tedd őket magad köré. A szándékaktiváló piramist akár a mellkasodra is teheted.
  4. Éld át az érzéseidet! Az elismerő gondolatokban és tettekben megnyilvánul a gondoskodás és szeretet önmagad iránt, ami nagyon jó kezdet. Ugyanakkor engedd meg azt is, hogy ez érzelmekben, lelki szinten is megnyilvánuljon. Éld át a szívedben, az érzések szintjén is, hogy milyen nagy dolog az, hogy a nehézségek közepette is megálltad a helyed, hogy milyen sokat értél már el. Ne csak a teljesítményedért szeresd magad, hanem érezd át azt is, hogy milyen csodálatos lélek vagy. Hogy mennyi jó szándékkal, szeretettel, odaadással és emelekedettséggel születtél meg erre a bolygóra. Ahhoz, hogy szeretetre méltó legyél, nem kell semmit tenned vagy elérned, nem kell megdolgoznod érte. Már most is szeretetre méltó vagy, és mindig is az voltál.
  5. Hogyan szeretnél élni? Ezután nagyon hasznos gyakorlat, ha az életed minden területén végiggondolod, hogyan szeretnél élni, mi tenne téged boldoggá, ha pedig már pontosan tudod, akkor nagyon jó, ha átérzed. Érezd át és éld át az örömet, amit ennek az életnek a megvalósulása jelent. Az átélés és az átérzés nagyon fontos lépés, mert ilyenkor be tudod engedni ezt az örömet az életedbe, az egész lényedbe és minden sejtedbe. Ehhez a szellemi gyakorlathoz a szeretet és az öröm adja a legjobb kiindulási alapot.
  6. Írj listát arról az életről, amivel a lehető legboldogabb lennél. Ha esetleg van szándékaktiváló piramisod, akkor tedd a listát a piramis alá.
  7. Erősítsd meg magadban azt, amit szeretnél! Minden ébredéskor és lefekvéskor, vagy igazából bármikor, amikor szeretnéd, erősítsd meg magadban ennek az életnek a képét és azt a boldogságot, amit érzel közben.

Amikor azon kapod magad, hogy sodródsz, hogy negatív gondolatok kerítenek a hatalmukba, vagy hogy félsz a jövőtől, akkor tudatosan is választhatod azt, hogy saját éltető belső képeidre figyelsz, és ezáltal ezeknek adsz energiát a negatív, félelmet keltő jövőképek helyett.

Kívánom, hogy legyen olyan örömteli az életed, amilyennek a legnagyobb boldogságban elképzeled és megéled. Mindennek a megvalósulásához pedig önostorozás helyett dolgozz a csakrák egyensúlyán úgy, hogy minden egyes légzéssel és mozdulattal kifejezed magad iránt a szeretetedet.

Ha szeretnél célirányosan dolgozni mindezért, és megtapasztalni, hogy milyen transzformáló ereje lehet az életedre az Anamé jógagyakorlatoknak, akkor az online, illetve a budapesti jógastúdiónkban tartott személyes jógaóráinkra is az Anamé Órarendben tudsz bejelentkezni. Gyere és légy kitartó, mert nagyon érdemes!

Nagyon köszönöm, ha megosztod ezt a bejegyzést a Facebook-ikonra kattintva, ha pedig szeretnél még több tartalmat tőlem és az Anamé Programról, akkor kövess az Instagramon is:

@anameprogram

@aname_lifestyle

Szeretettel,

Balázs Valéria Anamé

A bejegyzés trackback címe:

https://anameprogrameletmod.blog.hu/api/trackback/id/tr4516804780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása