élet egy magasabb energiaszinten

Anamé Program életmód

Anamé Program életmód

Miért fontos lépés az Anamé csakra-életmódtervezés, ha változtatni szeretnél az életeden?

Anamé Program életmód- és Karma Killer jógatippek

2022. február 02. - Anamé

aname_program_csakra-eletmodtervezes.jpg

Ha már egy ideje olvasod az Anamé Életmódblogot vagy velünk gyakorolsz, akkor tudod, hogy jógával, csakrákkal és egészséges életmóddal foglalkozom, és én magam is így élek. Számomra pedig az egyik leginspirálóbb az, amikor visszajelzéseiteket olvashatom. A lenti idézet Rékátóll, egy kedves gyakorlónktól származik, és én vagyok nagyon hálás, hogy velünk gyakorolsz Réka. És nemcsak neked, de mindenkinek, aki a fejlődést választja.

 

v3_aname_program_velemeny_aname_gyakorloi_velemeny.jpg

Ha új neked a Karma Killer jóga, akkor talán felmerült benned, hogy ha nem igazán vagy hajlékony típus, akkor ez biztos nem neked való. Nos, elárulom, hogy a legtöbb gyakorlónk nem hajlékony típus, és nem a mozgás szeretete vezette el hozzánk őket. 

Az Anamé Program Karma Killer, vagy más néven Anamé jógagyakorlatai nem a hajlékonyságról vagy a mozgásról szólnak, bár közben ugyan átmozgatjuk a testet, de ezt lágyan, szeretetteljes módon tesszük. A könnyen elvégezhető gyakorlatok bárki számára kivitelezhetők kortól és fizikai állapottól függetlenül, így kezdő jógásoknak sem szokott gondot okozni az első csakraóra. A Karma Killer jóga csakraspecifikus gyakorlatainál nem a mozgáson van a hangsúly, sokkal inkább a belső szellemi fejlődésen, amin elindulva felfedezheted azt aki valójában vagy, azt hogy milyen értékes, szeretni való vagy és hogy sokkal többet kínál számodra ez az élet, mint amit gondoltál. Ez természetesen változással is jár, s bár az életünk része a változás, de nem mindegy, hogy ez a változás hogyan következik be. 

Az életünkben a változásnak három formája van

 

Emberként a változásnak ilyen vagy olyan formában mindhárom formáját megtapasztaljuk. Te ezek közül melyiket élted már át?

1. A sors keze

 

Megtaláljuk a nagy Ő-t, vagy éppen elhagy minket. Állást találunk, vagy éppen elveszítjük azt. Ezt emberként úgy éljük meg, mintha egy kártyajátékot játszanánk, és pusztán a szerencsén múlna, hogy ma éppen örülünk vagy szomorkodunk. Közben attól szorongunk, hogy vajon mit hoz a jövő, mi van megírva a sorsunkban, és vajon mi a következő lap, amit húzni fogunk.

2. A tudatos változtatás

 

Ilyen például az életmódváltás is, amikor látjuk, hogy valami nem működik az életünkben, és tudatosan változtatunk rajta. A tudatosság napjainkra kiemelt kulcsfogalommá vált. Olyan dolog, amiért rengeteg piros pont jár, ha rájövünk arra, hogy valami nem stimmel, és képesek vagyunk okosan átgondolni az életünket, majd tudatosan tenni azért, hogy elérjük a céljainkat. A tudatos változtatás azonban nem mindenható. Hiába határozzuk el, hogy egy oroszlán erejével odaállunk a főnök elé fizetésemelést kérni, ha közben visszahúzódó, félénk kiscicák vagyunk. Vannak olyan dolgok, amelyeken 

  • egyszerűen nem tudunk változtatni 
  • csak olyan aránytalanul nagy erőfeszítéssel tudnánk változtatni, amitől néha bizony visszariadunk

3. A belülről jövő változás

 

Ha próbáltál már tudatosan változtatni az életeden, akkor szerintem rájöttél arra, hogy ez olyan, mintha saját magaddal küzdenél, egészen pontosan azzal a részeddel, amely fenntartja a régi helyzetet. Ez nem azért van, mert az a helyzet jó a számodra, hanem azért, mert az ember egyszerűen nem tud kibújni a bőréből. Egy tükör előtt bemagolt, jól megszerkesztett kommunikáció még nem fog segíteni abban, hogy egy bántalmazó férj bocsánatot kérjen, és onnantól tisztelettel tekintsen a feleségére.

A “nem tudunk kibújni a bőrünkből” azért is jó megfogalmazás, mert a megoldás valóban belül van, a bőrünk alatt, a testünk középvonalában, azokban az energiaközpontokban, ahonnan a világunk és a körülményeink indulnak. Ha egyenesen és közvetlenül ezekkel az energiaközpontokkal dolgozunk, amelyek a valóságot teremtik körénk, akkor a valóságunk közvetlenül megváltoztatható, méghozzá jó irányba. Ez az igazi belső változás.

Ilyenkor nem mások viselkedését akarjuk manipulálni, vagy éppen a saját viselkedésünket tudatosan megváltoztatni azáltal, hogy új, felszínes viselkedési mintákat próbálunk meg betanulni. Helyette a saját kisugárzásunkon és a belső erőnkön változtatunk, hogy ugyanazokban a helyzetekben immár más emberként vegyünk részt.

Ez az Anamé csakra-életmódtervezés lényege is, azaz a csakrák tisztításán és energetizálásán keresztül segíti megvalósítani a belülről jövő változást.

 

aname_program_eletmodvaltas_csakra_eletmodtervezessel.jpg

 

Miért hatékony az Anamé Program csakra-életmódtervezés?

 

1. Ez a leggyorsabb út. Mert nem a viselkedést, a gondolkodást vagy a világképet változtatjuk meg, hanem egyenesen és közvetlenül a negatív minták forrását célozzuk meg, amelyek ellen nap mint nap harcolunk. Amíg egy csakra ki van billenve, azaz nem működik optimálisan, addig ez a kibillentség újra és újra megnyilvánul az érzéseinkben, gondolatainkban, viselkedésünkben és a kisugárzásunkban. A jó hír azonban az, hogy ez fordítva is igaz. Ha egyensúlyba hozod az adott csakra energiáját, akkor a csakrákhoz tartozó életterületek is egyensúlyba kerülnek. 

2. Ez a leghatékonyabb út. Nem kell harcolnod magaddal és olyan új szokásokat magadra erőltetned, amelyek ideig-óráig működik ugyan, aztán viszont egyre nehezebb őket fenntartani. Helyette szemlélőként követed a változást, és látod, ahogyan azokban a helyzetekben, amelyekben régen nehézségeid voltak, már máshogyan reagálsz, máshogy állsz hozzájuk. Egy magasabb energiaszinten a kapcsolódást az önszeretet és az egység érzése segíti.

3. Ez a legszeretetteljesebb út. Nálunk nem az hoz eredményeket, hogy óriási elvárásokat támasztasz magaddal szemben, hanem az együttérzés és a szeretet. Szerintem itt az ideje, hogy együtt érezz magaddal! Olyan sokszor korholjuk magunkat, és olyan magas elvárásokat támasztunk magunkkal szemben, amelyeket, ha nem érünk el, akkor csalódunk magunkban. A nagy nekibuzdulást általában az ítélkezés követi: ítélkezünk magunk felett, vagy másokon vezetjük le az elkeseredettséget azzal, hogy másokat ítélünk meg. A Karma Killer jóga csakragyakorlatait végezve a lágy jógalégzésen és szeretetteljes mozdulatokon keresztül kialakul az együttérzés és az önszeretet is. Én csak a szeretetben hiszek! A feltétel nélküli isteni szeretetben, amely sosem ítélkezik.

Mint sokan tudjátok, a Buddhista Főiskola jóga szakán végeztem, de emellett az ELTE-n is lediplomáztam pszichológusként, majd évekig praktizáltam. A saját és a szakmai tapasztalatom is az, hogy minden negatív mintánk okkal alakult ki, olyan nehéz élethelyzetek és gyerekkori traumák hatására, amelyekkel csak úgy tudtunk megküzdeni, hogy kialakítottuk a saját védekező rendszerünket. Ez egykor ugyan megvédett minket és  segítette a túlélésünket, felnőttként azonban már többnyire korlátoz és hátráltat minket abban, hogy kiteljesedett életet élhessünk. A negatív mintákon az önmagunk feletti ítélkezés nem fog segíteni, sőt! Az iskolában a legtöbben azt tanultuk meg, hogy a szigorú tanár néni nem azt nézi, hogy mit tudunk, hanem azt, hogy mit nem, és azonnal büntet is, ha hibát talál bennünk. Az önmagunkhoz fűződő viszonyunk is ilyen, amikor a fejlődésről van szó: nem azt nézzük, hogy mit csinálunk jól, hanem azt, hogy hol hibáztunk, hol kell javítani magunkon. A többség ezzel motiválja magát. Te hogy vagy ezzel?

Sokszor úgy gondolunk a változásra, mintha földi halandó számára elérhetetlen luxus lenne. Mintha a napi rohanás és intéznivalók közepette óriási fényűzés lenne egy kicsit megállni és befelé figyelni, vagy éppen végiggondolni azt, hogy mit is változtatnánk az életünkön, hiszen a fő fókuszunk azon van, hogy kibírjuk, túléljük azt, amiben vagyunk. A változtatás lehetősége pedig emiatt sokszor fel sem merül. De ha már így együtt vagyunk, akkor add meg most magadnak ezt a luxust, és állj meg velem egy pillanatra!

 

aname_program_eletmodvaltas_meditacio.jpg

 

A személyre szabott csakra-életmódtervezés első lépései

 

Ha már régóta velünk gyakorolsz, akkor is érdemes megállnod időről időre, megnézni, hogy mi változott benned, és újra végigmenni az itt leírt lépéseken. Ilyen csakraanalízis alapján megalkotott tervet más jógastúdiókban nem alkalmaznak. Az egyéni jógaórákon általában a kitartott pózt korrigálják, de sehol sem kapsz személyre szabott gyakorlatsort vagy olyan tervet, amely olyan belső változást hozhat az életedbe, mint amit az Anamé Program csakragyakorlatok hatására megtapasztalhatsz nálunk. De nézzük a lépéseket!

Első lépés

Állj meg egy pillanatra, és gondold végig, hogy te az életednek melyik területén szeretnél legsürgősebben változtatni. Milyen csodát szeretnél megvalósulni látni?

Második lépés

A jóga szakirodalma szerint (amit lehetőségem volt eredeti szanszkrit nyelven tanulmányozni) és a saját tapasztalataim alapján is azt látom, hogy minden életterület megfeleltethető egy-egy csakrának az energiatestünkben. A téma nyilván óriási, ezért a teljesség igénye nélkül mutatok neked egy egyszerű felsorolást az életterületekről és a hozzájuk tartozó csakrákról. Tanulmányozd a listát! Neked milyen nehézség van az életedben?

  • Ha nehézségeid vannak a felmenőiddel, hiányzott a biztonság gyerekkorodban, érzelmileg nem érzed magad stabilnak, anyagi nehézségeid vannak, vagy esetleg jól élsz ugyan, de félsz, hogy elveszíted azt, amid van, akkor a gyökércsakra területével érdemes dolgoznod.
  • Ha nehézségeid vannak az ellazulással, nem vagy szociális, nehezen teremtesz kapcsolatot másokkal, nem találsz örömet a mindennapi életben, esetleg nehézséget okoz megélni a nemiséget és a szexualitást, akkor a szakrális csakra működése gátolt.
  • Ha nehézségeid vannak a baráti és emberi kapcsolataidban, úgy érzed, hogy nem tisztelik a határaidat, gondjaid vannak a karriereddel, a kitartásoddal, a motivációddal a céltudatossággal, a tested vitalitátásával vagy azzal, hogy magabiztosnak érezd magad, akkor a köldökcsakra területe nem működik optimálisan.
  • Ha nehézségeid vannak a párkapcsolat témájával, nehezen tudsz mély emberi kapcsolatokat kialakítani, nehéz a kapcsolatod önmagaddal, szeretnél pozitív, kiegyensúlyozott lenni és bizalommal élni, akkor a szívcsakra területén érdemes kiegyensúlyozni az energia áramlását.
  • Ha nehézségeid vannak azzal, hogy felvállald magad, azzal, hogy megtaláld az igazi hivatásod, ha nehezen tudod kifejezni magad, esetleg bűntudat, szégyen vagy titkok terhelnek, akkor a torokcsakra területére érdemes fókuszálnod.
  • Ha nehézségeid vannak a koncentrációval, azzal, hogy kapcsolódj saját magaddal és az intuícióddal, ha túlagyalod magad vagy nem látsz perspektívát az életedben, akkor a harmadik szem területe nem kiegyensúlyozott.
  • Ha félelmek gyötörnek, szorongsz, esetleg lehangoltnak és szomorúnak érzed magad, akkor a koronacsakra területén kibillent az energiaáramlás.

 

aname_program_online_joga_orak.jpg

 

Harmadik lépés

Válassz a fenti listából! Lehet, hogy több területet is találtál, amellyel érdemes lenne foglalkozni, de egyelőre azt válaszd ki, ami érzelmileg a legmegterhelőbb a számodra és amin a leghamarabb szeretnél változtatni az életedben.

Nekem az a tapasztalatom, hogy soha nem elég kizárólag egy csakrával dolgozni, mert a csakrák együttműködve, szinergiában erősítik egymás működését. Például a munka életterületéhez három csakra is tartozik. A gyökércsakra optimális működése felel azért, hogy a munkánkért a méltó anyagi elismerést kapjunk cserébe. A köldökcsakra jó működése segíti azt, hogy a karrierünkben motiváltak és sikeresek legyünk. A torokcsakra jó állapota pedig elhozza számunkra annak a boldogságát, hogy a valódi hivatásunkat élhetjük nap mint nap.

Az Anamé csakra-életmódtervezés kulcseleme, hogy megtaláljuk az első pontot, azt az első lépést, amivel foglalkozva el tudsz indulni a megoldás irányába. Ha már megtaláltad ezt az első pontot, akkor gratulálok! Az Anamé Program csakra-életmódtervezés első lépésein már túl vagy. Szeretnélek tovább vezetni ezen az úton, de addig is, ha úgy érzed, hogy itt az ideje a változásnak, kérj szakértői segítséget a Karma Killer jóga oktatóitól egy online konzultáció keretében, amelyből az első alkalom ingyenes. Időpontfoglalás miatt írj nekünk az info@anameprogram.com e-mail címre, minden további óra esetében pedig az Anamé Program honlapján az Anamé Órarendben tudsz időpontot foglalni. Ha személyesen szeretnél órát venni, szeretettel várunk egyéni óráinkon a budapesti stúdióinkban.

Az online konzultáción az oktató abban segít majd, hogy miután megtaláltad, min szeretnél változtatni, egy rövid, megoldásközpontú csakraanalízist követően pontosítja és személyre szabja a tervet, ami megoldást adhat a számodra. Közösen olyan menetrendet alakítotok ki, amely megoldásorientált, és amelyet könnyen be tudsz illeszteni a mindennapjaidba. A csakrák optimális működésére hangolva így te is elindulhatsz a mélyreható, belülről jövő változás felé, ami csodákat hozhat az életedbe. 

Emlékezz, hogy együttérzéssel és szeretettel fordulj önmagad felé ezen az úton!

Köszönöm, hogy velem tartottál! Ha tetszett ez a bejegyzés, kérlek oszd meg a közösségi médián a Facebook- és Pinterest-ikonokra kattintva. Ha pedig szeretnél további tartalmakat látni, kövess az Instagramon: @aname_lifestyle és csatlakozz az Anamé Életmódközösséghez, ahol online is kapcsolódhatunk az ingyenes programokon keresztül. 

Szeretettel ölellek, 

Balázs Valéria Anamé

A bejegyzés trackback címe:

https://anameprogrameletmod.blog.hu/api/trackback/id/tr5817092116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása