élet egy magasabb energiaszinten

Anamé Program életmód

Anamé Program életmód

Mit tehetsz azért, hogy boldog legyen a párkapcsolatod?

Anamé program tippek és egy extra ingyenes Karma Killer jóga vizualizációs gyakorlat a boldog párkapcsolatért

2021. szeptember 01. - Anamé

aname_eletmodprogram_boldog_parkapcsolat.jpg

Biztos te is keresed a választ arra a kérdésre, hogy hogyan lehet a már létező párkapcsolatod boldogabb, kiegyensúlyozottabb, ugye? Ha pedig még nincsen párkapcsolatod, akkor egyáltalán hol találhatsz rá egy boldog párkapcsolatra? Nézzük először az utóbbit! Hol találhatunk rá a boldog párkapcsolatra? Munkahelyen? Népszerű randi appokon? Vagy a nagy Ő egyszerűen beléd ütközik a boltban vásárlás közben, olyan lendülettel haladva, hogy belezuhantok a szalvétából felhalmozott gúlába? A következő pillanatban meg már azon kapod magad, hogy a karjaiban tart, miközben a szalvéta hirtelen színes konfettivé válva esőként pereg rátok, megszólal valami romantikus zene és táncolnak a háttérben.

Ha pedig már párkapcsolatban vagy, akkor a legmeghökkentőbb az lenne, ha miközben olvasod ezt a bejegyzést, a párod egy varázslatos belső átalakulást élne meg, és ráébredne arra, hogyan tehetne téged sokkal boldogabbá, és ezért változtatna a viselkedésén.

Hogy hangzik? 

Mindenki boldog párkapcsolatról ábrándozik. Olyan, mintha az érzés szintjén ismernénk is, milyen az a tökéletes kapcsolódás, ami boldoggá tenne minket. De hiába van ott a szívünkben, az érzéseinkben, sőt minden sejtünkben ez az érzés, amit egy kiteljesedett, boldog párkapcsolat jelent, mégis úgy tűnik, hogy ennek a keresése nem örömet, hanem sokkal inkább csalódást hoz az életünkbe. Hogy lehet ez?

Te melyikben ismersz magadra a következő lehetőségek közül? 

  1. Tudjuk, hogy milyen jó ez az érzés, de sehol sem találjuk a nagy Ő-t, és szenvedünk a magánytól. 
  2. Érezzük, hogy milyen is a tökéletes párkapcsolat a számunkra, de ami van, az nem olyan, mégis kompromisszumot kötünk újra és újra, ami miatt csalódottnak és boldogtalannak érezzük magunkat. 

Felmerülhet a kérdés, hogy tényleg csak arra jó a boldogság vágya, hogy folyamatosan szenvedésben tartson bennünket? Szerintem biztos nem! Ezt a saját életem is bizonyítja, ezért szeretném megosztani veled a történetemet, ami remek példa arra, hogy hogyan lehetséges kikerülni a legnagyobb párkapcsolati rémálomból, és rátalálni egy igazi, szívbéli, boldog párkapcsolatra. 

aname_eletmodprogram_boldogtalan_parkapcsolat.png

Hogyan találtam rá a boldog párkapcsolatra? 

 

Mivel a csakrák egyensúlyára ható jógagyakorlatokkal foglalkozok, ezért szeretném ebből az aspektusból is bemutatni nektek a történetemet. Mint tudjátok az előző blogbejegyzésekből is, bántalmazó családban nőttem fel. Visszatekintve ma már tudom, hogy az alulműködő köldökcsakra hozadékaként a környezet, amibe beleszülettem arra volt hivatott, hogy az alulműködést fenntartó energiablokkokat még mélyebbre írja. A sors szintjén, a választásainkon keresztül aztán igyekszünk ebből kitörni, ahogyan én is igyekeztem ezt átírni azzal, hogy 18 éves koromban elmenekültem otthonról. És bár a családomat ezzel ugyan hátrahagytam, ám azt a világképet, ami kialakult, valamint azokat a negatív energiamintákat és kiegyensúlyozatlanságot, ami ott volt bennem, magammal vittem. 

Tisztán emlékszem arra a pillanatra, arra a kétségbeesett érzésre, amikor jó pár évvel később a földön ültem a sötét fürdőszobában és gondolkoztam. Az akkori férjem rángatott be oda, majd kívülről lekapcsolta a villanyt és rám zárta az ajtót, miközben azt ordította, hogy gondolkozzak. Egy apróságon eltért ugyanis a véleményem az övétől, s mivel csakis az ő véleménye lehetett az elfogadható hozzáállás, szerinte a sötétbe bezárva kellett gondolkodnom azon, hogy hogyan kérek majd tőle bocsánatot és hódolok be az ő igazának.

Ott a sötétben gondolkoztam. De nem azon, amit ő kért tőlem, hanem azon, hogy hogyan lehetek már megint ilyen helyzetben? A gyerekkorom is hasonlóan telt, azzal a különbséggel, hogy a férjem a rángatáson és a fájdalmas szorításon kívül soha nem ment tovább, nem vert meg. Én már ennek is elmondhatatlanul örültem, és ezért nagyon sokáig azt gondoltam, hogy ez a házasság tulajdonképpen rendben is van, hiszen addig ennél csak rosszabbat ismertem.

Te is voltál olyan helyzetben a párkapcsolatodban, amikor úgy érezted, hogy visszaköszön a múltad vagy a gyerekkorod fájdalma? Ezekben a helyzetekben szerintem az a nehéz, hogy hiába tudatosítjuk a negatív mintákat és gyerekkori fájdalmakat, valahogy a gyakorlatba mégsem tudjuk átültetni a változást. Te is tapasztaltad, hogy hiába tudtad, mi történik, mégis újra és újra megjelent egy minta egy kicsit más formában, változtatni azonban mégsem tudtál rajta? 

Az életem egyik legfontosabb alapigazsága, hogy nem hiszek az ítélkezésben, az elzárkózásban, és abban sem, hogy mások hibáztatása eredményre vezethet. Minden nehéz kapcsolat régre nyúlik vissza és karmikus gyökerű. Biztosan tudom, hogy a karmát csak egyetlen egy dolog oldhatja fel, és ez nem az ügyes kommunikáció, a düh, a gyűlölet, a behódolás vagy az elzárkózás, hanem a feltétel nélküli szeretet. És itt nem a szenvedélyre és a szerelemre gondolok, hanem az igazi, ítéletmentes, elvárás nélküli isteni szeretetre. Erre azt mondhatnád nekem, hogy elméletben szuperokos vagyok, de a gyakorlatban ezt meglépni nem olyan egyszerű. És milyen igazad van! Nem vagyok szent, ez nekem is csak a Karma Killer jóga csakragyakorlatainak segítségével sikerült, amik a szívemet idővel jobb állapotra hangolták.

Beláttam, hogy a férjem és köztem feszülő helyzetre kívülről nem nagyon van feloldás, mert hiába kommunikálok vagy próbálok megoldást keresni, nem segít, mintha nem lenne megoldás. Féltem a fenyegetésektől és az agressziótól, és nem állt mellettem senki, aki segíthetett volna, mert a családom elítélt és kiközösített. Ezért, bármennyire is furcsának tűnhet, arra gondoltam, hogy ha kívülről nem tudom ezt megoldani, akkor azon az úton fogok elindulni, ami mindig is közel állt hozzám: a belső úton. Akkor már sokat dolgoztam a csakrák energiájával, és elkezdtem célirányosan használni a csakragyakorlatokat, hogy feloldják a negatív mintákat, a karmikus lenyomatokat és a harcot: a harcot a múltam és a jövőm, illetve a saját passzív és aktív részem, azaz női és férfi oldalam között. Mert ameddig bennem nincs béke és harmónia, addig a külvilágban sem lesz. 

 

A női és férfi oldal harmóniája 

 

Szinte mindenki dolgozik a két oldal egyensúlyán, s a két oldal összehangolására sok módszer, technika létezik. A pszichológiában Jung is nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy megismerjük és kiegyensúlyozzuk a női és férfi oldal tulajdonságait. Ugyanakkor nőként és férfiként más-más egyensúlyra törekszünk, hiszen nőként akkor kerülünk harmóniába, amikor megtaláljuk a kapcsolatot a női oldalunkkal, a férfi oldal aktív minőségeit is felfedezve, férfiként pedig akkor, ha megtaláljuk a kapcsolatot a férfi oldalunkkal, a női minőségeket is felfedezve.

Ám a két oldal minőségeit nem minden esetben a biológiai nemünknek megfelelő sorrendben fedezzük fel. Könnyen előfordulhat, hogy egy viszontagságos gyermekkor eredményeként, ahol a fizikai biztonság nem volt jelen, egy nő előbb fedezi fel és erősebb kapcsolatot alakít ki a férfi oldalának minőségével azért, hogy megteremtse maga számára azt a biztonságot az anyagi szinten, amiben hiányt szenvedett. Ez viszont kihatással lesz a párkapcsolataira is. Erős férfi energiával rendelkező férfival a kapcsolat nem tud hosszú távon fennmaradni vagy ki sem alakul, az olyan férfival pedig, aki sokkal inkább a női oldalálával van kapcsolatban, talán nem lesz vonzó a számára. Ez pedig igencsak megnehezítheti azt, hogy valaki rátaláljon a boldog párkapcsolatra. Ha a bejegyzés elején az első pontban ismertél magadra, lehet hogy ezek a sorok is elgondolkodtattak?

A két oldal egyensúlya folyamatosan változik, és szerencsére soha nem késő felfedezni a minőségekeit, ezen keresztül pedig egy mélyebb önismeretre is szert tehetünk. 

Mivel pszichológusként diplomáztam az ELTÉ-n és évekig dolgoztam az egészségügyben, ismerem a lélektan nézőpontját ebben a kérdésben. A pszichológia nyugati tudománya mellett azonban van egy keleti tudomány is, mégpedig a jóga, aminek szintén a szakértője vagyok. Elvégeztem a Buddhista Főiskola jóga szakát, így a legmagasabb szintű tradicionális jógaoktatói képzést végeztem el, ami Magyarországon elérhető, emellett pedig tanultam Amerikában és Indiában is. A tradicionális jógáról azonban érthető módon nem elsősorban a boldog párkapcsolat ugrik be az embereknek.

Akkor én jógaoktatóként miért foglalkozom ezzel a témával? Azért, mert számomra az az igazi szellemiség, ami az életünket itt és most a hétköznapok szintjén a gyakorlatban is jobbá teszi, és nem dogma, elmélet vagy filozófia. Hiszen az elméleten és a filozófián sokat lehet gondolkozni, ám ez olyan, mintha szónokolnának egy éhezőnek ahelyett, hogy megvendégelik. Én azt látom, hogy a párkapcsolat terén sokan vannak, akik “éheznek”, akik szenvednek a magánytól vagy egy rossz párkapcsolattól, és valódi megoldást keresnek - nem elméletben, hanem a gyakorlatban, a mindennapi életben.

 

aname_eletmodprogram_belso_harmonia_a_karma_killer_jogaval.png

 

Az ellentétek kiegyensúlyozása a Karma Killer jógával

 

Visszatérve a történetemre, a fürdőszobában tett elhatározásomat napi szintű célirányos Karma Killer jógagyakorlás követte, aminek hatására pedig elkezdett megváltozni a külvilág, valamint a köztem és a férjem közötti kapcsolat. Lassanként enyhültek a fenyegetések és a bosszúállás, majd egy idő után viszonylag békés körülmények között elköltözhettem, és végül el is váltunk. Magam is alig hittem el, hogy a csakrákra ható gyakorlás ilyen eredményeket hozott. Ez a házasság azt tanította meg nekem, hogy rátaláljak a szívemben az igazi, feltétel nélküli szeretetre és megbocsátásra a volt férjem iránt. Azóta is ezzel a feltétel nélküli szeretettel gondolok rá minden pillanatban. A legcsodálatosabb fordulat mégis az volt, hogy 14 évvel ezelőtt megtaláltam azt a kapcsolatot, azt a tökéletes boldogságot, aminek a vágyképe mindig is ott volt a szívemben. 

De vajon ezek a biztonságos, könnyen végrehajtható és egyszerű csakragyakorlatok csak a párkapcsolatra hatnak? Ha régóta gyakorolsz, akkor gondolom, már rázod is a fejedet. És igazad van, nem bizony! A hatásuk ennél sokkal komplexebb: a jól megválasztott csakragyakorlatok segítenek összehangolni az életed azon területeit, amelyek egyensúlyának hiányában feszültség, boldogtalanság és szenvedés keletkezik az életedben. Mire is gondolok? 

  • racionális gondolatok / érzelmek 
  • munka, a célok elérése / pihenés, énidő
  • önkiteljesedés, fókusz, koncentráció napközben / mély, pihentető alvás éjszaka 
  • megvédeni a határaidat, jól érezni magadat a világban / figyelembe venni másokat, és tenni másokért
  • minőségi idő egyedül, önszeretet / minőségi idő a párkapcsolatban, átérezni, hogy a másik szeret és te is szereted
  • a múlt és jövő problémáin, kihívásain gondolkozni / a jelen pillanat élvezete 
  • a belső elvárásaink, az egyensúlyunk / a külső világ elvárásai, egyensúly az emberi kapcsolatokban

Annak az állapotnak, amikor ezek a felsorolt minőségek egyensúlyba kerülnek, a jungi pszichológiában és az alkímiában az a neve, hogy alkímiai menyegző, vagyis az ellentétek egyensúlya és harmóniája kívül és belül. 

Engem mindig is nagyon foglalkoztatott ez a téma, ezeknek a feszültségeknek a feloldása az életünkben, hiszen ezek harmóniája nemcsak a párkapcsolatunk, de az életünk minőségét is nagyban meghatározza. Az Anamé Program Karma Killer jógagyakorlatai megoldásként szolgáltak a saját szenvedéseimre, és hiszem, hogy neked is segíthetnek válaszokat és megoldást találni. Ezért is készülök egy speciális kurzussorozattal most szeptember 2-12. között, amikor végre személyesen is hazalátogatok Magyarországra. Ha szeretnél többet tudni a programról, látogass el az Anamé Program weboldalára, és böngéssz az Anamé Órarendben! Belinkelem ide neked, hogy könnyebben megtaláld a programokat.

 

Csakra életmódtervezés az Anamé Életmódprogrammal

 

karma_killer_joga_szivcsakra.jpgEmlékszel a bejegyzés elején feltett kérdésre? Hol találhatunk rá a boldog párkapcsolatra? Az a válaszom erre, hogy a belső úton. Annál a forrásnál, ahonnan kiáradva megszületik a külvilág. A sorsunk, a földi életünk és minden tapasztalatunk a külvilágban mind ugyanabból a forrásból áramlik ki és jelenik meg körülöttünk: energiából, vagyis az energiaközpontjainkból erednek. Az Anamé Program és a Karma Killer jóga azért különbözik más jógamódszerektől (például a hatha vagy a kundalini jógától), mert az energiaközpontokat kiegyensúlyozva egy teljesen új megközelítésből, kézzelfoghatóan, a gyakorlatban is megtapasztalható módon dolgozik azon, hogy az életünk itt és most, a hétköznapok szintjén jobbá váljon.

Több mint 30 éve foglalkozom jógával, így tisztában vagyok vele, hogy valószínűleg az emberek többségének, nem a jóga az első, ami eszükbe jut, amikor párkapcsolaton gondolkodnak, hacsak nem a jógastúdióban nézték ki maguknak a randipartnert. A Karma Killer jógagyakorlók esetében viszont valószínűleg igen, hiszen a csakratisztító és energetizáló gyakorlatok kiegyensúlyozzák nemcsak a férfi és női oldalt, de az egyes csakraterületek működését is.

A jóga tanítása szerint ugyanis az energiaközpontjainkban tároljuk a karmikus lenyomatokat. Tudom, filozofikusan hangzik, de tarts ki! Valójában nagyon egyszerű és könnyen érhető az, amit ezzel mondani szeretnék. Például ha a szívcsakra területén ilyen karmikus lenyomatok tárolódnak, akkor nem kell védikus filozófusnak lenned ahhoz, hogy erről kézzelfogható tapasztalatot szerezz. Ha töprengtél már valaha azon, hogy miért van az, hogy újra és újra hasonló párkapcsolati nehézségekkel nézel szembe, ha újra és újra visszatér az a minta, hogy elhagynak, megcsalnak, vagy éppen agresszív vagy mondjuk túlságosan gyerekes társat választasz, akire nem lehet számítani, akkor valószínűleg a probléma gyökere egy karmikus lenyomat.

Az Anamé Életmódprogram lényege, hogy értékes vagy! 

A csakra életmódtervezés során pedig ezeket az értékeket hozzuk felszínre, melyek ott vannak benned. Akár érzed a szívedben azt az ideális párkapcsolatot, ami boldoggá tenne téged, akár nem, az tudatos vagy tudattalan szinten, de ott van benned, és csak arra vár, hogy megjelenhessen az életedben. A csakra életmódtervezés egy olyan eszköz, amit követve a te életedben is megjelenhet mindaz, ami már mind ott van benned, csak a karmikus lenyomatok és energiablokkok nem engednek neki szabad utat.

A kulcsszó pedig minden esetben a személyre szabottság, éppen ezért ez a jóga kezdőknek is bátran ajánlható. Nem általánosságban filozofálunk, hanem a gyakorlatban dolgozunk a csakrák szintjén. A hatékonyság érdekében az is roppant fontos, hogy ne általánosságban dolgozzunk, hanem pontosan azon a területen, ahol neked arra éppen a legnagyobb szükséged van. Ez adja a dolog tervezés részét, hiszen lehet, hogy van az életednek olyan területe, amin mindennél előbb szeretnél javítani. Lehet, hogy ez pont a párkapcsolat vagy éppen a férfi és női oldal harmóniája, de az is lehet, hogy nálad most nagyobb prioritást élvez egy másik életterület, például a bőség, a hivatás, a határaid megtartása, stb.

Minden egyes életterülethez kapcsolódik egy csakra, ami azért felel, hogy az életünknek az a területe boldog és kiteljesedett legyen. Amikor az energiaáramlás egy csakra területén gátolt, ahogy a szívcsakra példájánál is említettem, akkor jellemzően a csakrához kapcsolódó életterületen is problémáink vannak, és kihívásokkal szembesülünk az életünkben. Amikor azonban a Karma Killer jóga egyszerű mozgásból, jógalégzésből és koncentrációból álló gyakorlatai elkezdik megtisztítani az adott csakrát a karmikus lenyomatoktól és energiablokkoktól, akkor az energia is akadálytalanul tud áramlani. Ekkor pedig az életednek az érintett területén is akadálytalan lesz az energia áramlása, azaz a külvilágban és az életedben is elkezdenek a helyükre rendeződni a dolgok. Ha érdekel, hogy hogyan lehetnél tudatos teremtője és tervezője az életednek, akkor mindenképpen vedd igénybe az online konzultációt, ami első alkalommal ráadásul ingyenes.

A konzultációt eléred személyesen budapesti jógastúdiónkban vagy akár online is. Ennek alapján aztán pontosan fogod tudni, hogy az Anamé Órarend jógaórái, illetve az Anamé eszközök (például csakratisztító karkötők, csakravizek vagy meditációs hanganyagok) közül mik is azok, amik leginkább segíthetnek téged az adott élethelyzetedben.

aname_eletmodprogram_jogavizualizacios_gyakorlat.jpg

 

Boldog párkapcsolat vizualizációs gyakorlat

 

Gondoltam, így a bejegyzés végén már biztosan te is égsz a vágytól, hogy elkezdj a saját belső utadon járni. Tedd meg most az első lépést azzal, hogy megállsz egy pillanatra, és behunyod a szemedet, miután elolvastad a gyakorlat leírását.

 Képzeld el azt a párkapcsolatot, amiben tökéletesen boldog lennél, és ne csak fejben gondold végig, hanem érezd át a boldogságát a szívedben és minden sejtedben! Azt a boldogító ölelést, amiben el tudsz lazulni, amiben kis madárként repked a szíved, és amiben érzed a valódi eggyé válást a másik odaadó, szeretetteljes, elfogadó jelenlétében. Azokat az együtt töltött mindennapokat, amikor nem kell kompromisszumot kötnöd, és nem kell elviselned olyan méltatlan helyzeteket, amelyek korlátozzák a boldogságodat. Amikor ugyanolyan tökéletesen el tudod fogadni a másikat szőröstől-bőröstől, minden egyes kis jellemvonásával, tulajdonságával és hozott csomagjával, mint ahogyan a legnagyobb boldogsággal ő is elfogad téged.

Lehet, hogy eleinte még nem könnyű elképzelned ezt a kapcsolatot, de aztán egyre könnyebb, ahogyan a gyakorlás segítségével feloldod az ismétlődő negatív mintákat, karmikus lenyomatokat. Tudod, hogy megvalósulhat ennek a boldog párkapcsolatnak a képe, mert minden nap teszel érte azon keresztül, hogy a Karma Killer jógagyakorlatok segítségével szépen sorban feldoldod a karmikus lenyomatokat és energiablokkokat a csakráid szintjén. 

Köszönöm, hogy velem tartottál, és ha tetszett neked ez a blogbejegyzés, kérlek, a Facebook ikonra kattintva oszd meg másokkal is. Két hét múlva szerdán is egy izgalmas témával jövök, tarts velem akkor is! Ha pedig további tartalmak is érdekelnek, akkor kövess az @aname_lifestyle instagram oldalon!

Szeretettel, 

Balázs Valéria Anamé


 

A bejegyzés trackback címe:

https://anameprogrameletmod.blog.hu/api/trackback/id/tr2416677108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása