élet egy magasabb energiaszinten

Anamé Program életmód

Anamé Program életmód

Hangold a magad az ünnepre az Anamé Program 3 életmódtippjével!

2021. december 08. - Anamé

aname_program_e_letmo_d_hangold_magad_az_u_nnepekre.jpg

Az ünnep magasabb rezgést jelent, ezért szerintem nagyon szép és beszédes az a kifejezés, hogy hangold magad az ünnepre, mert ez azt jelenti, hogy az ünnep valami magasabb és fényesebb, ami reményt ad, hogy kitörhessünk a hétköznapok szürkeségéből, és hogy erre az időre a nehézségek fölé emelkedhessünk.

Amikor a minndennapok nehézségeire és taposómalmára koncentrálunk, annak is van egy frekvenciája, de azt biztos te is érzed, hogy jóval alacsonyabb, mint az ünnepek emelkedett rezgése. Az ünnepek, így a közelgő karácsony is, azt a lehetőséget hozzák el a számunkra, hogy kiemeljük magunkat a hétköznapok szürkeségéből, és az előkészületek közben az egész lényünk - testi, lelki és szellemi szinten is - emelkedett állapotba kerüljön. Ilyenkor ráhangolódunk egy magasabb energiaszintű állapotra, ahol a szeretet és az öröm is szabadabban tud áramolni. 

Ünnep a testben

 Az ünnep nemcsak lelki szinten, hanem fizikai szinten is zajlik. Az ünnepi fogás általában valami különlegesebb, amit csak karácsonykor fogyasztunk és amit örömmel várunk. Mint tudjátok, én is nagyon szeretek enni, így aztán már a karácsonyi vacsora gondolata is boldoggá tesz. Az ünnepi vacsorához ünneplőbe öltözünk, ezzel is kifejezve azt az emelkedettséget, amit belül érzünk. A karácsonyi ajándék pedig az anyagi, fizikai megtestesülése annak, hogy a másikra szeretettel és odaadással gondolunk, és a legjobbakat kívánjuk neki.

Ünnep a lélekben

A karácsony arra is lehetőség, hogy ünneplőbe öltöztessük a lelkünket. Ezt ösztönösen mindannyian érezzük. Ezért találkozunk ilyenkor a családunkkal és azokkal, akik közel állnak hozzánk. Ösztönösen érezzük azt, hogy az ünnep nem a konfliktusokról és a neheztelésről szól, hanem az együttlétről és arról, hogy szeretettel kapcsolódjunk egymáshoz - vagyis egy magasabb energiaszintű érzelmi és lelkiállapotról.

Az ünnep szellemisége

Az ünnepek, így a karácsony is, egyfajta égi leáradást jelentenek. Olyan áldást és szentséget, ami mágnesként húzza magához az egész lényünket, hogy átszellemüljünk általa, és fényes, békés oázisra találjunk a hétköznapi életünk viszontagságai közepette. Mindenki keresi az ünnepekben rejlő békét és emelkedettséget. A különböző vallások ünnepi szertartásai is ebben segítenek, de ha nem követünk semmilyen vallást, saját ünnepi rituálék kialakításával akkor is keressük, hogy hogyan érhetjük el az emelkedettséget, és hívhatjuk be az ünnep szellemét az életünkbe.


Mitől igazi a karácsonyi ünnep?

 

aname_program_kara_csonyi_hangulat.jpgSajnos sok esetben azonban a békés, áldott ünnep iránti vágy csupán elvárás marad. Hiába olvassuk el a női magazinok jó tanácsait arról, hogy hogyan tudjuk összehangolni az ünnepi előkészületeket a szokásos mindennapi teendőinkkel, beszerezni a tökéletes ajándékot mindenkinek, és csodásan, kipihenten megjelenni karácsony napján a családi összejövetelen, amire egy tíz fogásos ünnepi menüt is összeállítottunk, igen gyakran valahogy nekünk ez mégsem jön össze. Az ajándék, a kiöltözés és a vacsora még csak-csak menne, ám sokszor végül összeszorított szájjal, kimerülten próbáljuk elejét venni a családi összetűzéseknek, és kétségbeesetten hiányoljuk a nyugalom és a békesség érzését, amire a szívünk mélyén vágyunk.

Vajon mi a recept arra, hogy az ünnep valóban ünnepi legyen? Mitől lesz olyan a karácsony, hogy testi, lelki és szellemi szinten is át tudjuk adni magunkat az ünnepi hangulatnak?

 

Lépj be az ünnep szívébe!

 

Abban biztosan igaza van a női magazinoknak, hogy érdemes előre tervezni, ám elvárások helyett inkább találj rá arra, hogy neked mitől lenne tökéletes a karácsony. Arról, hogy nekem mit jelent az ünnep fénye, illetve hogy hogyan alakítottam ki olyan karácsonyi szokásokat, amelyektől jól érzem magam, tavaly karácsonykor is írtam. Ha gondolod, olvasd el azt a bejegyzést is, így még több tippet találhatsz az ünnepekre hangolódáshoz.

A karácsonyt megelőző hetekben az ünnepi előkészületek része az is, hogy napról napra magasabb energia szintre emeljük magunkat, így mire eljön a Szenteste, addigra mi is sokkal inkább befogadóvá válhatunk az ünnepek szentségére. Az adventi időszak is erről szól, hogy négy héten keresztül felkészüljünk az ünnepekre.

Én is összeállítottam neked néhány tippet azért, hogy minél inkább rá tudj hangolódni az ünnepekre, és hogy a karácsony szeretetben és a szentség bőséges áldásában teljen. Tarts velem!

3 Anamé Program életmódtipp

 

Olyan egyszerű tippeket gyűjtöttem össze, amelyeket könnyen beépíthetsz a mindennapjaidba, és amelyek segítenek, hogy felkészülj a valódi ünnepre.

1. tipp: Ébredj jó érzéssel!

 

Ismered azt az érzést, amikor ébredéskor egyből újra rád szakad minden nehézség? Mintha alig várták volna, hogy felébredj, hogy aztán még nagyobb súllyal nehezedhessenek rád. Ilyenkor az az ember befeszül, és Rockyként küzdve a ringben a túlélésre hajt. Pedig csak a saját gondolataink akarnak padlóra vinni. Nyugi, nem akarok olyan bölcs tanácsokat adni, mint hogy egyszerűen csak ne gondolj rájuk. Mivel az életem első felét a szorongás töltötte ki, rengeteg lehetőségem volt tanulmányozni ezt a témát. Nekem soha nem segített az, hogy ne gondoljak a problémákra, mert olyan nagyok voltak, hogy a teljes látóteremet kitöltötték. Viszont ami nagyon jól működött, az az volt, amikor nem arra koncentráltam, hogy ne gondoljak a problémákra, hanem más gondolatokkal helyettesítettem őket. Igen, kitaláltad, pozitív gondolatokkal. Amikor pozitív gondolatokból álló üzemanyaggal látom el az agyam, akkor ezzel egyúttal a figyelmemet is elterelem az életem színes, szélesvásznú katasztrófafilmjéről. Hát miért ne használhatnánk a karácsonyi várakozás gyermeki örömét arra, hogy jobb hangulatban ébredjünk? 

Első lépés: Vedd észre, hogy mit érzel!

Ha ébredés után nálad is negatív gondolatok vagy érzések heverésznek melletted az ágyban, mint például kedvetlenség, félelem vagy harag, akkor először is tudatosítsd, hogy éppen mit érzel. Lehet, hogy ez nyilvánvalónak tűnik, de sokszor annyira magával tudnak ragadni minket a negatív érzések és gondolatok, hogy teljesen természetesnek vesszük a létezésüket. Egy bizonyos ponton túl pedig az válik a normálissá, ha így érzünk reggel, és megadjuk magunkat ezeknek az érzéseknek. Ezért szerintem fontos, hogy nyakon csípjük őket, azzal pedig, hogy tudatosítjuk őket, nem tudnak láthatatlanul belesimulni a reggel részeként a napunkba.

Második lépés: Szeresd magad!

Engem régen, ahogy megtettem ezt az első lépést, azaz nyakon csíptem a negatív gondolataimat, azzal együtt elárasztott a kétségbeesés és a harag is. Haragudtam magamra, mert nem értettem, hogy hogy lehet az, hogy csak ennyi telik tőlem. A negatív érzésekhez így aztán betársult a bűntudat is. Jó kis társaság! Kívülről nézve ez talán viccesnek tűnhet, de hidd el, belülről egyáltalán nem volt az. Ha voltál már hasonló helyzetben, akkor szerintem te is nagyon jól tudod, milyen csata dúl ilyenkor az emberben.

Idővel rájöttem, hogy a bűntudat ellen a legjobb fegyver, ha együttérzéssel, türelemmel és szeretettel fordulok önmagam felé. Egyetlen emberi életút sem könnyű, ne tetézd ezt azzal, hogy nem fogod a saját magad pártját! Gondolj úgy magadra, mintha egy kisgyermek lennél, akinek biztonságra, elfogadásra és szeretetre van szüksége. Egy kisgyermekre se haragszik senki azért, mert elesik, amikor járni tanul. Helyette inkább felsegítjük, átöleljük és biztatjuk, hogy próbálja meg újra, és ünnepeljük, amikor megteszi az első lépéseket. Ha neked is van gyermeked, akkor biztos vagyok benne, hogy attól függetlenül szereted őt, hogy éppen szorong vagy pozitívan gondolkodik. Na ugye! Hát persze, hogy mindenképpen szereted, és segíteni szeretnéd őt. Szeresd hát magadat is feltétel nélkül! 

Harmadik lépés: Éld át a karácsony csodáját

Emlékszel arra, hogy gyerekkorodban mennyire vártad a karácsonyt? Persze akkor könnyen lehet, hogy a kisvasút, a legó, vagy a Barbie-baba állt a figyelmed középpontjában, ám gyermekként az ajándékvárás egyben csodavárás is volt. A karácsony közeledtével egyre izgatottabbá váltunk, és boldogan adtuk át magunkat az ünnep hangulatának. Ez az izgatott, gyermeki csodavárás pedig még most is ott van benned. Itt az ideje, hogy újra előhívd!

Ébredés után minden reggel idézd fel magadban a csodavárás boldog érzését, és hagyd, hogy körülvegyen és beburkoljon az ünnep varázsának érzete. Ha szükséged van egy kis segítségre ehhez, akkor képzeld el lépésről lépésre egy olyan karácsony képét, ami örömmel töltene el. Mi tenne boldoggá? Milyen lenne az a karácsony, amire megdobban a szíved, és ami elhozná számodra az izgatott várakozás érzését?

Ne félj attól, hogy nem teljesül, amit elképzelsz, egyszerűen csak add át magad az örömteli várakozásnak elvárások nélkül, és hagyd, hogy a csillámporos, varázslatos boldogság átjárja minden sejted!

aname_program_e_letmo_d_hangold_magad_az_u_nnepekre_1.jpg

 

2. tipp: Az ünnepre hangoló frekvencia

 

Az én tapasztalatom az, hogy a hangulatomat és az ünnepre hangolódást is nagyban meghatározza az, hogy milyen hanghatásokkal veszem körül magamat. Ráadásul mivel kiskoromban kialakult nálam a tisztánhallás képessége, számomra ez különösen nem mindegy. Emlékszem, hogy amikor először kezdtünk el kísérletezni a meditációs hanganyagok alapjainak összeállításával, kíváncsiságból meghallgattam a Youtube-on pár binaurális frekvenciát, amelyek pontatlansága sértette a fülemet. Azóta jó pár meditációs hanganyagot elkészítettünk, és mindegyiknél fontos volt számomra, hogy 100%-os pontossággal legyenek behangolva a megfelelő frekvenciára.

Az Anamé Program meditációs hanganyagainak elkészítésekor a binaurális ütemeket illetve az izokrónikus hangokat ötvöztük a vezetett meditációval, a hangokat pedig az éber tudatnál mélyebb agyhullámokra hangoltunk. A következő hullámokat használtuk:

  • alfa (8-12 Hz): Ez pihenés közben jellemző. Nyugodt, kiegyensúlyozott tudatállapot, mely nagyban hozzájárul az egészség megőrzéséhez.
  • théta (4-8 Hz): Ez tökéletesen ellazult, békés tudatállapot, és elsősorban alvás közben jellemző. Ilyenkor intenzíven be tudnak indulni a test regenerációs folyamatai.
  • delta: (4 Hz alatt) Ezek mélyalvásban jelentkeznek. Ilyenkor a teljes tudati szint kikapcsol. Meditációval akár éber állapotban is lehetséges elérni, hogy az agy delta agyhullámokat termeljen.

 A binaurális frekvencia lényege, hogy a két fület egyszerre két eltérő impulzus éri, aminek a hatására az agy automatikusan arra törekszik, hogy ezeket összehangolja. Az eredmény egy hullámszerű harmadik hang létrejötte. Ezzel a technikával az agy a kívánt agyhullámok előállítására késztethető, ami az Anamé Program meditációs hanganyagainak esetében alfa, théta vagy delta hullám.

Hanganyainkat a webáruház mellett személyesen is meg tudod vásárolni budapesti stúdióinkban, ahol a kérdéseidre is szívesen válaszolunk. A lemezek mellett a csakratisztító karkötőinket és energetizált vizeinket is érdemes megnézned, mert nagyon jól ki tudják egészíteni egymás hatását.

Én nagyon nagy örömmel hallgatom ezeket a meditációs hanganyagokat, és nemcsak a relaxáló és regeneráló hatásuk miatt, hanem azért is, mert felidézik azokat az örömteli perceket is, amelyeket Gáborral az elkészítésükkel töltöttünk. A tavaly karácsonykor elkészült, és lenti linken ingyenesen letölthető Támogató fény meditáció különösen közel áll a szívemhez, mert amikor ezt készítettük, azokra gondoltunk, akik nehéz helyzetben vannak, és reménytelennek érzik a helyzetüket. Szerettünk volna egy olyan ingyenesen elérhető hanganyagot készíteni, aminek hallgatása közben megérezhető

  • a békesség
  • a remény
  • és a támogatottság érzése.

Én magam is rengeteg nehézséggel küzdöttem meg az életem során, hiszen bántalmazó családba születtem,  már kiskoromtól kezdve gyógyíthatatlan betegségekkel néztem szembe, majd egy ideig hajléktalanként éltem. Így jól tudom, hogy mit jelent, amikor az ember nehéz helyzetben van, és pontosan ezért maximálisan elkötelezett vagyok arra, hogy mindent megtegyek azért, hogy csökkenjen a szenvedés a világunkban. Hálás vagyok, ha az ingyenes lehetőségeink segítséget nyújtanak, ha része lehetek az életednek, és támogatást adhatok. Veled vagyok és melletted állok! 

Kattints a képre a letöltéshez! 

v2_ta_mogato_fe_ny_medita_cio_banner.jpg

 

3. tipp: Az este meghitt fénye

 

aname_program_hangulat_gyertya.jpgLehet, hogy te is fáradt vagy esténként, én magam is az vagyok sokszor. Bár visszavonultan élek, de hálás vagyok azért, hogy értelmes munkát végezhetek, és ennek örömére megpróbálom a legtöbbet kihozni a napjaimból. Én inkább reggel vagyok aktív, esténként már kevésbé brillírozok, ugyanakkor mégis szeretem az estéimet úgy tölteni, hogy az felemelő legyen. Amikor nagyon sokat dolgozom és egész nap koncentrálnom kell, akkor jól esik, ha csak meggyújtok egy gyertyát és nézem a fényét. Tudom, hogy a 21. században ennél érdekesebb és izgalmasabb szórakoztatáshoz vagyunk szokva, ugyanakkor a nyugalom és a gyertya fénye segít abban, hogy egy pillanatra megálljak, és a szeretetre és az ünnepekre hangolódjak. Ilyenkor a szívemre figyelek, és megnyitom mindenki felé. Felétek, akikkel kapcsolatban állok az Anamé Program szellemiségében, és mindenki más felé is, akár jó volt hozzám, akár nem, akár ismerem személyesen, akár nem. Számomra elég csak annyit tudni róla, hogy ő is része az emberiség egészének. Egyek vagyunk és szeretetben kapcsolódunk.

 

+1 tipp: Gyakorlás

 

Ha ismersz, tudod, hogy nálam minden évben fontos része az ünnepi hangolódásnak a gyakorlás. A Karma Killer jóga akár kezdő jógások által is bátran végezhető csakratisztító légzőgyakorlatai nagyon sokat segíthetnek, hogy emelkedettebb állapotba hozd tested-lelked, az adventi időszakra pedig mindig készülünk különleges ünnepi jógaórákkal és -kurzusokkal. Ezeket - az ünnepi kedvezményeinkkel együtt - itt és az Anamé órarendben is megtalálod, emellett pedig mindenképpen érdemes minden nap végezned ingyenes otthoni gyakorlatainkat is.

 

Amióta tudatosan hangolódom az ünnepekre, évről évre egyre jobban várom a karácsonyt és az azt megelőző időszakot. Remélem, hogy ez a néhány ünnepi Anamé  életmódtipp neked is segítséget jelent. Ha van kérdésed ezekkel kapcsolatban, írd meg nekem kommentben a blogbejegyzés alatt! Te beépíted valamelyik tippet a karácsonyi ráhangolódás időszakába? 

Köszönöm szépen, hogy velem tartottál! Két hét múlva már nagyon közel leszünk a karácsonyhoz, így egy nagyon aktuális és szívbéli témával készülök. Addig is nagyon jó ünnepekre hangolódást kívánok!

Ha tetszett, akkor kérlek oszd meg ezt a blogbejegyzést másokkal is a Facebook-ikonra kattintva, ha pedig szeretnél még több tartalmat és inspirációt, akkor kövess az Instagramon is: aname_lifestyle.

 

Szeretettel,

Balázs Valéria Anamé

A bejegyzés trackback címe:

https://anameprogrameletmod.blog.hu/api/trackback/id/tr9616777340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása