élet egy magasabb energiaszinten

Anamé Program életmód

Anamé Program életmód

Nyári jógaelvonulás otthon

az Anamé Program ingyenes Karma Killer jóga alapgyakorlataival kiegészítve

2021. június 23. - Anamé

aname_eletmodprogram_nyari_joga_elvonulas_otthon.png

Elkezdődött a nyár, és ez mindenkit vakációs tudatállapotra hangol. Eszembe is jutott egy kedves barátom, akinek volt egy jelvénye, amin a következő felirat volt olvasható: “My body is here, but my mind is in Hawaii.” - azaz testben itt vagyok, de lélekben Hawaii-on. Ha te is tudsz azonosulni ezzel, akkor ez a blogbejegyzés neked szól! 

Ettől inspirálódva eszembe jutott, hogy milyen szuper lenne nem csak ábrándozni a vakációról, hanem igazán átélni ott, ahol éppen vagyok. Szeretném megmutatni neked, hogyan varázsolhatod a saját megszokott körülményeidet, lakásodat egy lélekemelő jógaelvonulással egybekötött, minden érzékszervre ható nyaralássá. Tarts velem! 

 

Vakáció-üzemmódra hangolódva 

 

A világjárvány olyan helyzetet teremtett, ami sok embert visszatartott és még mindig visszatart az utazástól. A gazdasági következmények miatt vannak, akik sajnos az idén lehet, hogy nem jutnak el nyaralni. Te is ilyen helyzetben vagy? Akkor elsősorban rád gondoltam, amikor megterveztem ezt a jógaelvonulást, na meg persze magamra is, mert én sem utazom sehova ezen a nyáron - ettől függetlenül azonban nagyon jól esik eljátszani a tökéletes kikapcsolódás gondolatával. Természetesen ezt a programot, amit összeállítottam, akkor is végezheted, ha elutazol és a nyaralásodat szeretnéd még tartalmasabban eltölteni. 

Ahogy említettem is, magamra is gondoltam, mivel az én agyam is vakáció-üzemmódba kapcsolt. A saját szórakoztatásomra kitaláltam egy képzeletbeli hétvégi nyaralást. Eljössz velem te is? 

Nem kell hozzá más, csupán 

  • egy szabad hétvége, 
  • ezt a Karma Killer jóga elvonulást úgy alakítottam ki, hogy egyedül is végezhesd, de mindig jól jön egy olyan lelkes társ, aki szívesen gyakorol veled, ha szeretnéd megosztani az élményt mással is,
  • és egy jó adag találékonyság és képzeleterő, ami odavarázsolja köréd a nyaralás hangulatát. 

 

Felkészülés a nyaralásra

 

Ahhoz, hogy a hétvégéd álomnyaralássá változhasson, érdemes megtenni néhány előkészületet pénteken. Összeállítottam egy 5+1 extra tippből álló listát gondolatébresztőnek arról, hogy én hogyan készítem elő a hétvégét. 

1. A tökéletes apartman 

Én egy rendrakással indítanék, a takarításról nem is beszélve. Tartok tőle, hogy itt vesztettelek el, mivel nyaralást ígértem, és a házimunka elég messze áll ettől, és ebben teljesen igazad is van. Én abból indulok ki, hogy ha szombaton a valóságban is elfoglalnék egy szállodai szobát, akkor feltételezem, hogy oda belépve nem fogadna rendetlenség, nem lenne tele az apartman mosogatója mosatlan edényekkel, nem várna alig használt ruhahalom a székre ledobva és nem támadnának rám óriási pormacskák sem a sarokból. Én szombaton mindenképpen szeretném elfoglalni a lakosztályomat, csak itt most én leszek az is, aki tisztává és rendezetté varázsolja azt. Ez az előkészület nem csak esztétikai szempontból segít, de lelkileg is felkészít téged arra, hogy a hétvége valóban különleges élmény legyen és magasabb energiaszinten teljen. 

Azt is megfigyeltem, hogy amikor kiemelt figyelmet fordítok arra a területre a lakásban, ahol a Karma Killer jóga gyakorlataimat végzem, akkor az a hangulatomat is megemeli és magasabb energiaszintre emelkedik maga a tér is. Gyertyával és virággal díszítem és elhelyezem a csakratiszító és -energetizáló kristályokat. Ettől olyan érzésem lesz, mintha várna engem ez a hely, és én is szinte alig várom, hogy gyakoroljak. 

2. Az összes érzékszervedre ható nyaralás 

aname_eletmodprogram_tervezd_meg_a_joga_elvonulast_otthon.pngA nyaralás hangulatához többnyire a konkrét helyváltoztatást kötjük, elmegyünk valahova, ahol új ingerek érnek. De mi lenne, ha helyváltoztatás nélkül hoznád közelebb ezeket a nyaraláshoz kapcsolódó érzékszervi ingereket? Neked mik azok az illatok, színek, tárgyak, amiket gondolatban a nyaraláshoz kötsz? 

Gondold végig, hogy mi az, ami ehhez már megvan otthon, és ha esetleg úgy érzed, hogy valami hiányzik, azt szerezd be pénteken vagy a hétvégét megelőző napokban. Ez csak opcionális természetesen, hiszen arra törekedtem, hogy ez a vakáció tényleg ne kerüljön semmibe, ne költs rá pluszban, de meglegyen mégis a nyaralás élménye. Nekem az illóolaj, a gyertya elengedhetetlen, és beszerzek valószínűleg egy pár szál friss virágot is. A pálmafás szalvéta bár nem nélkülözhetetlen kellék, de ha belefér a költségvetésbe, akkor semmiképp se hagyd ki! 

Mint tudod, én minimalista vagyok, ami azt jelenti, hogy törekszem arra, hogy csak annyi holmim legyen, amennyit valóban használok és ne halmozzak fel tárgyakat feleslegesen. Ami használati tárgyam van, azt a legnagyobb szeretettel és tisztelettel használom, és végtelenül hálás vagyok értük. Ezért téged is arra biztatlak, hogy elsősorban azt nézd meg, hogy mi van ott, mi az, ami a nyaralás hangulatát idézi fel benned. A gyakorláshoz például leteríthetsz egy strandtörölközőt, ami lehet, hogy boldog emlékeket idéz fel benned a legutóbbi kiruccanásról.  

3. Neked milyen az ideális nyaralás? 

Egy pár nappal hétvége előtt, de legkésőbb pénteken érdemes átgondolni azt is, hogy számodra mi jelenti az igazi kikapcsolódást egy nyaraláson. Talán napozni a tenger vagy a medence partján, miután megmártóztál a vízben, majd egy masszázzsal kényeztetni magadat, vagy bejárni a várost végignézve a főbb nevezetességeket? Esetleg megnézni egy kiállítást, olvasgatni vagy hangoskönyvet hallgatni pihenés közben, netán piknikezni? Vagy inkább filmet nézni, majd a  nap lezárásaként beülni egy étterembe gyertyafényes vacsorára? Nekem ezek jutottak eszembe és ezek közül bizony jó pár az én listámra is felkerül, aminek már a végiggondolása és megtervezése is jobb hangulatba hozott. Neked mi kerül a listádra? Mi az, ami megadja a kikapcsolódás érzését? Írd meg te is a saját listádat, ábrándozz bátran és hozd magad nyaralós hangulatba! 

aname_eletmodprogram_nyari_joga_elvonulas_otthon_medence.png

4. Hangold magad a fejlődésre és a lelki békére

Ez a hétvége azért emellett mégiscsak egy jógaelvonulás lesz, így ennek szellemében is nézd át a listádat. Minden program lehetőséget ad a számodra, hogy tudatosan és szeretettel fordulj magad felé, és segítik a belső fejlődésedet is. Ha szívesen nézel filmet, akkor ezen a hétvégén válassz olyat, ami nem zaklat fel vagy tölt el félelemmel - inkább emeli a hangulatodat. Mire gondolok? Gyilkolászós film helyett például válassz inkább egy vezetett meditációs videót, akár az Anamé Program Facebook oldaláról, ami segít ellazulni a nap végén. 

5. Vakációs tudatállapot

Amikor elutazunk, nemcsak a helyszín, a környezet változik meg, hanem a mi tudatállapotunk is. Lehet, hogy nyitottabban sétálsz az utcán magadba fogadva az élményeket, azokat az impulzusokat, amik érnek téged. Könnyebben észreveszed az apró részleteket és fogékonyabb vagy az élet szépségére is. Van egy jó hírem: semmilyen törvény nem tiltja, hogy optimistán, a jóra felkészülve, friss és új szemmel tekints az életedre és a környezetedre a mindennapokban is. Ezen a hétvégén szellemülj át és válts vakáció-tudatállapotra, hiszen szombaton kezdődik a nyaralás! 

Plusz 1 tipp: 

Biztosan egyetértesz velem abban, hogy a nyaralás sokkal élvezetesebb finom ételekkel. Én imádok enni! Annyira, hogy a fiam megállapította, hogy nálunk a nyaralás igazából csak egy fedőtevékenység, valójában csak enni megyünk :) De még mielőtt elszabadulna a fantáziád, újra emlékeztetlek arra, hogy jógaelvonulással egybekötött nyaralásra megyünk együtt. Így inkább az egészséges étrendet javaslom a számodra ezen a hétvégén, ami támogatja a gyakorlás hatását és nem okoz majd gondot a napi két gyakorlás végrehajtásában sem. Bár a gyakorlatok nagyon könnyűek, és bárki, még kezdő jógások számára is könnyen végrehajthatóak, azért a kajakóma sokat levonhat a gyakorlás élvezetéből. A gyakorlást az is segíti, ha reggel éhgyomorra, nap vége felé pedig étkezés után pár órával kezdesz neki. 

aname_eletmodprogram_nyari_joga_elvonulas_otthon_vegan_etrend.png

Azt javaslom, hogy olyan menüsort állíts össze magadnak a hétvégére, ami könnyen elkészíthető, lehetőleg növényi alapú és teljesértékű, azaz feldolgozatlan ételekből áll. Ehhez inspirációt egy korábbi blogbejegyzésemben is találsz, ahol az Anamé Életmód Étel és Étel plusz kihívásokhoz osztottam meg veletek recepteket. Erre a nyári jógaelvonulás hétvégére azonban egy teljesen új menüsort állítok magamnak össze, menő koktélokkal is kiegészítve! A koktél egy kis magyarázatra szorul, erről már a közösségi médián közzétett videóban is beszéltem, és többen is derültek rajta a csapatomat is beleértve. Mégis milyen koktélokra is gondolok pontosan, amikor 20 éve egy korty alkoholt sem ittam?... Természetesen alkoholmentes, cukormentes és vegán koktélokra gondoltam, de ezentúl igyekszem már elsőre is pontosan fogalmazni. 

Szeretnétek, ha megosztanám veletek itt a blogon a hétvégi jógaelvonuláshoz készített menüsoromat vagy a koktélok receptjeit? Írjátok meg kommentben! 

 

Kezdődik a nyári Karma Killer jógaelvonulás! 

 

Tudod, mi a legfontosabb ezen a hétvégén? Nem, nem a gyakorlás! De még csak nem is a nyaralás! Hanem TE! Az, hogy szeresd magad és élvezd a saját társaságodat. Az Anamé Életmódprogram egyik alappillére, hogy értékes vagy! 

Ez az életmódprogram arról szól, hogy úgy vagy jó, ahogy vagy, saját magad  elfogadásáról. Arról, hogy megtaláld az örömet az adott körülmények között annak megfelelően, ahol éppen most vagy ahelyett, hogy másra vágyakozva boldogtalannak éreznéd magad. Szeretném, ha ezt nyári Karma Killer jógaelvonulást, mini nyaralást is ebben a szellemben töltenéd el. Sok mindennel készültem, magamnak és nektek is, lássuk, mikkel:

(A megerősítésekről és az életmódjavaslatokról a korábbi blogbejegyzéseimben olvashatsz bővebben, ha érdekel a téma.)

Nézzük, hogyan is áll össze a jógaelvonulás két napja az én elképzelésem szerint, kiegészítve a nyaralás adta felhőtlen érzéssel! 

 

Szombat

 

Reggeli meditáció az Anamé Program binaurális hanganyagával

Ébredés után maradj még egy kicsit az ágyban és hangolódj rá a jógaelvonulásra a Támogató fény meditációval, amit ingyenesen le tudsz tölteni az Anamé Program honlapjáról. Ez a meditáció a biztonság és a nyugalom érzésével tölti fel az egész testedet! Lazulj bele, és ha jól esik, akkor nyugodtan vissza is szundikálhatsz. 

Életmód tipp: méregtelenítő koktél

aname_eletmodprogram_nyari_joga_elvonulas_otthon_meleg_citromos_viz_hatasa.png

 

Miután felkeltél az ágyból, kortyolj el rögtön egy nagy pohár langyos vizet egy kis friss citrommal. Ígérem, a többi koktélreceptem sokkal izgalmasabb és finomabb lesz ennél! Ez a méregtelenítő koktél azonban nagyban segíti a méreganyagok kiválasztását így korán reggel, s ennek köszönhetően javulhat az emésztés, frissebbé válik a leheletünk, és még a bőrünk állapotára is jó hatással van. 

A Karma Killer jóga alapgyakorlatai 

A méregtelenítő koktél után jöhetnek a jógagyakorlatok. Hiszen nincs is jobb annál, mintha felfrissülve és energikusan kezded a napot.Ha elkezdted az Anamé Életmód kihívásokat vagy már régóta gyakorolsz velem, akkor már biztos kívülről ismered ezeket a gyakorlatokat, azonban ha most hallasz ezekről először, akkor látogass el az  Anamé Program oldalára, ahol egy helyen megtalálod őket. Fontos hangsúlyoznom, hogy a hétvége célja nem az, hogy a lehető legtöbb gyakorlatot végezd el és örömtelenül hajszold magad. Ennek az elvonulásnak az a célja, hogy a lehető legnagyobb szeretetben és együttérzéssel találkozhass önmagaddal és jól érezd magad. Ezért azt javaslom, hogy ezeket a gyakorlatokat ne négyütemű fekvőtámaszként végezd, amit minimum olyan ügyességgel kellene lenyomnod, mint Chuck Norris, hanem inkább lehetőségként tekints rájuk, hogy szeretettel figyelhesd meg tested minden mozdulatát, és átérezhesd, hogy milyen nagyszerű ezeket a gyakorlatokat végezni, ebben a testben lenni. Lassulj le és élvezd a mozdulatokat! Fontos viszont, hogy semmiképpen ne úgy csináld őket, mintha egy idegesen kiabáló tornatanár hajszolna a gyakorlatok végzése közben. Végezd úgy őket, hogy minden egyes légzés és minden egyes mozdulat az önmagad iránti szeretet legnagyobb kifejeződése legyen. 

Pozitív megerősítések

Gyakorlás után találj egy kényelmes ülő helyzetet és mondd el hangosan, hogy milyen életet szeretnél élni. Mi az, amivel igazán boldog lennél? Milyen csodákat szeretnél látni megvalósulni az életedben? Mondd ki bátran, csengő hangon, és hagyd, hogy ez a rezgés feltöltsön téged és feltöltse a teret a tested körül. 

A Karma Killer jóga alap meditációs gyakorlata

Ezután maradhatsz ülve vagy akár le is feküdhetsz, a lényeg, hogy kényelmes testhelyzetben, ellazulva végezd el ezt a gyakorlatot. A meditációs gyakorlatot is itt találod. 

Ha úgy érzed, hogy számodra ennyi gyakorlás elég volt ezen a délelőttön, akkor nyugodtan vesd rá magad a reggelire. Ha azonban te is olyan vadállat vagy, mint én, akkor még nyugodtan kiegészítheted ezt a sorozatot a Karma Killer jóga csakragyakorlataival, amik pont azon az életterületen hatnak, ahol neked arra a legnagyobb szükséged van. Például ha szeretnél a párkapcsolatodon javítani vagy megtörni azt a negatív mintát, ami miatt mindig hasonló kihívást jelentő kapcsolatokban találod magadat, akkor javaslom a szívcsakra hangsúlyos online jógaóráinkat. Ha segítségre lenne szükséged, hogy eldöntsd, egy problémához vagy életterülethez melyik csakrára lenne érdemes gyakorolni, akkor kérdezd bátran a Karma Killer jógaoktatókat egy (első alkalommal ingyenes) online konzultáció keretén belül. 

Reggeli után javaslom, hogy vedd elő a listádat, amit az ideális nyaralásról írtál. Mit szeretnél csinálni ma? Mi tenne téged boldoggá ezen a napon? Az esti gyakorlás előtt töltsd ki a napodat a lehető legjobb élményekkel. Én a szombati napot biztos, hogy egy kis medenceparti pihenésre és masszázsra fogom fordítani. Azzal a különbséggel, hogy nincs medence és masszőrhöz sem fogok elmenni. Ehelyett kimegyek a parkba, leterítem a trópusi mintás törcsit és boldogan kifekszem a napra. Hangoskönyvet fogok hallgatni fülhallgatóval, ellazulok és befogadom a napsütést. Napozás után pedig jöhet a masszázs, otthon fogok Hawaii-ozni a zuhany alatt, majd átmasszírozom magam egy kis hidegen préselt bio olajjal. 

Nekem az esti gyakorláshoz, mindig jó hangulatot ad, ha gyertyát gyújtok. Ugyanazt ismétlem meg, mint délelőtt, de ha esetleg van rá időd és energiád, akkor érdemes kiegészíteni csakragyakorlatokkal az alapgyakorlatokat. A Karma Killer jóga oldalon ugyanis bármelyik online órát választod, 24 óráig elérheted a vásárlást követően. Szerintem ehhez a jógaelvonulásos hétvégéhez ez most külön jól jön, főleg ha egy kiemelt területtel szeretnél amúgy is foglalkozni. 

Vacsi után az esti filmnézés helyett válassz egy vezetett meditációt az Anamé Program Facebook oldaláról, ahol különböző témák közül válogathatsz több, mint 100 meditáció közül. Aztán add át magad a kisimító és pihentető álomnak abban a boldog tudatban, hogy holnap még egy nap nyaralás vár! 

 

Vasárnap 

 

Kezdd hasonlóan a napot, mint szombat reggel: végezd el a reggeli energetizáló jógaelvonulás programot, töltődj fel a napra egy csodás reggelivel, és gondold végig, hogy ma mivel töltenéd szívesen a napodat! 

Én 100% vakáció-üzemmódra kapcsolok és végigsétálok a főutcán, megnézem az összes kirakatot és átélem a nyaralás felszabadult örömét. Lehet, hogy kiülök egy kávézó teraszára és iszom egy zöld teát. Ilyenkor szeretem nézni az embereket, ahogy elhaladnak előttem, megnyitom a szívemet és áldást küldök nekik. Tudom, hogy ez a gyakorlat egy kicsit szentimentálisnak tűnik, ugyanakkor tudományosan is bizonyított, hogy növeli a boldogságra való képességünket, amikor másoknak jót kívánunk. Javaslom ezt a gyakorlatot neked is, ha te is csatlakozol ehhez a jógaelvonuláshoz - próbáld ki, hogy milyen érzés a számodra. 

Miután hazaérek, elvégzem az esti gyakorlást, utána pedig egy romantikus vacsorával zárom ezt a boldog és kiegyensúlyozott napot, amit megálmodtam magamnak. 

aname_eletmodprogram_joga_elvonulas_otthon_gyertya_meditacio.pngA romantikus vacsorához remek, ha van partnered, de akkor sem kell lemondanod róla, ha egyedül vagy. Élvezd ki, hogy lehetőséged van minőségi időt tölteni magaddal és kényeztetni magad egy kicsit egy gyertyafényes vacsorával. 

Az a legköltséghatékonyabb megoldás, ha te magad készíted el a vacsorát, de nem csak ez a része pozitív. Az étel elkészítése is egy lehetőség, hogy kifejezd önmagad és a tested iránti szeretetet - hogy szeretettel táplálod a testedet. Javaslom, hogy ahhoz, hogy ezt az érzést még inkább meg tudd erősíteni, étkezés közben az ételre, az ízekre, az étel állagára, arra az élményre koncentrálj, amit az étkezés öröme ad a számodra. Kapcsolódj önmagadhoz, a testedhez, figyeld meg a felbukkanó érzéseket, amiket az ízek kiváltanak belőled, ahelyett, hogy olvasnál, tv-t néznél, vagy a telefonoddal babrálnál evés közben. Éld át a pillanatot, ahogy a gyertya fénye megvilágítja az ételt, a saját társaságodat és annak a boldogságát, hogy sokat tettél magadért ezen a hétvégén. Ismerd el és fejezd ki nagyrabecsülésedet önmagad iránt, amiért kitartó voltál a gyakorlásban és elszántad magad a fejlődésre. 

Én is nagyra becsüllek és köszönöm, hogy velem tartottál ezen a nyári jógaelvonulós hétvégén! 

Örömmel töltene el, ha visszajelzést adnál, hogy sikerült-e, megcsináltad-e - akár itt kommentben, akár az ingyenes Anamé Életmód kérdezz-felelek alkalmakkor vagy az Instagram oldalamon, ahol szintén igyekszem aktív lenni. @aname_lifestyle

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod másokkal is Facebookon vagy Pinteresten az ikonokra kattintva az bejegyzés végén. 

 

Szeretettel ölellek, 

Balázs Valéria Anamé 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anameprogrameletmod.blog.hu/api/trackback/id/tr5916602402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása