élet egy magasabb energiaszinten

Anamé Program életmód

Anamé Program életmód

Az Anamé Program csakraanalízise megmutatja hogy vagy - te próbáltad már?

Karma Killer jóga és Anamé életmódprogram tippek

2021. október 27. - Anamé

aname_program_e_letmo_dva_lta_s_jo_ga_gyakorlatok_1.jpg

 

- Azért jöttem, mert a húgomnak rengeteget segített az Anamé Program. Már nagyon régóta szenvedett a problémáitól, és csodálatos látni, hogy most milyen boldog és felszabadult. Ezért arra gondoltam, hogy én is teszek egy próbát, de azt tudnod kell, hogy én nem hiszek az ilyen csakra-izékben.

Ildikó összeráncolta a homlokát, és ahogy megrázta a fejét, csak úgy röpködtek körülötte a szőke göndör fürtjei. Kerek arca és átható, világoskék szeme volt. Nagyra becsültem az elszántságát, amivel érkezett. 

Ez jó pár évvel ezelőtt történt, akkor, amikor én és az Anamé Program jógaoktatói ingyenes alkalmakon csakraanalízist tartottunk heti egy alkalommal az Anamé Buda jógastúdióban. (Régebben ezt csakradiagnózisnak hívtuk.) Kezdő jógásoknak ez tökéletes kezdés nálunk. Ildikó sem igazán végzett korábban jógagyakorlatokat, még tradicionális hatha vagy kundalini jógagyakorlatokat sem. De ez szerencsére nem számít! 

- Az a jó, hogy nem kell hinned benne ahhoz, hogy működjön. Itt nem filozófiát kínálunk neked, hanem gyakorlati megoldást. Olyan ez, mint a gravitáció, ami akkor is működik, ha nem hiszel benne. A csakrák is ilyenek. Attól, hogy nem tudsz róluk vagy nem hiszel bennük, attól még meghatározzák az életedet mint egyfajta kis energiaforrások vagy erőművek, amelyek megszabják, hogy az életednek egy-egy területe mennyi energiához jusson. Ha valamelyik csakra területén elakadás van, az ahhoz tartozó életterületek is döcögni fognak. Viszont van egy jó hírem is: ezek az elakadások feloldhatóak, s amikor ez megtörténik, akkor a nehézségek is feloldódnak, ahogy a húgodnál is láttad. 

– Nagyon izgulok! - mondta Ildikó - Hogy zajlik egy csakraanalízis? 

– Ne izgulj, nem rajtad fogjuk kikísérletezni, hiszen az Anamé jógagyakorlatokat és a hozzátartozó csakraanalízist a 90-es évek elején dolgoztam ki. Az, ahogyan mi a csakraanalízist végezzük, nemcsak Magyarországon, de a világon is egyedülálló, mivel mi a testedről, a csontok helyzetéből és az izomtónust vizsgálva olvassuk le a csakráid állapotát. A test olyan, mint egy térkép, aminek a segítségével kideríthető, hogy melyik csakra területén van elakadás a csakrák közötti energiaáramlásban, azaz melyik életterületen vannak problémák az életedben. 

– Ehhez kell valamilyen gép? Vagy le kell hogy vetkőzzek? 

– Dehogy! - válaszoltam neki - Ez csupán pár percet vesz igénybe úgy, hogy én végignézlek téged. De ne aggódj, ilyenkor nem ítélkezünk, hanem a legnagyobb szeretettel figyelünk rád. 

Néztem Ildikót és nagyon meghatott az, amit láttam rajta. Tudom, milyen nehéz megtenni az első lépést a változás irányába. Olyan, mint egy ugrás az ismeretlenbe, amit az ember akkor vállal, amikor már tényleg elege volt a szenvedésből. 

Megálltam vele szemben, felvettem a légzésének a ritmusát, és a legnagyobb szeretettel és együttérzéssel mértem fel az izmai tónusát, csontjainak egymáshoz viszonyított helyzetét, testtartását. 

(Ezt egyébként minden Karma Killer jógaoktató képes elvégezni, nem csak én. Ez az egyéni órák szerves részét képezi, ami alapján aztán személyreszabott gyakorlatsort adunk a gyakorlóknak. Online konzultáción is végzünk egy gyors csakraanalízist, de ott az idő rövidsége miatt nem tudjuk kifejteni, hanem helyette megoldásorientált javaslatokat adunk.)

Szerettem volna elmondani Ildikónak, hogy mindannyian magunkban hordjuk az egész történetünket. Ez a történet ott van a testünkben egyfajta lenyomatként, ahogyan a fák belsejében az évgyűrűk is, és megmutatják azt az utat, amit ezidáig megtettünk. Ezek a lenyomatok mesélnek a nehézségekről, a kihívásokról, de egyben azt is megmutatják, hogy ha elkezdjük kitisztítani (és nem pedig megnyitni) a csakráinkat, akkor azt milyen sorrendben tegyük. Így lehet megtalálni a kivezető utat ezekből a régi negatív mintákból, amelyek energiablokkok formájában akadályozzák az energiaáramlást a csakrák szintjén. 

aname_program_hata_rok_megtarta_sa.jpgDe még mielőtt szóhoz jutottam volna, rám nézett és így szólt: 

– A munkámmal van gond. Arra akarok megoldást találni. 

A szemébe néztem és úgy válaszoltam neki: 

– Engedd meg, hogy ezt újrafogalmazzam neked. Azért, mert a szavak szintjén lehet, hogy félreértjük egymást, de energetikailag sosincs félreértés. Én az alapján, amit a csakráid mutatnak, nem azt látom, hogy a munkáddal van probléma. Az igazi hivatásunk megtalálása a torokcsakrához tartozik. Amikor a torokcsakra jó állapotban van, akkor minden körülmény a külvilágban úgy alakul, hogy megtaláld a hivatásod. Hogy napról napra azt a munkát végezd, amire születtél. Ha a munkáddal lenne probléma, akkor az izomtónus a torkodnál és a nyaki csigolyák helyzete megmutatná, hogy ez a terület egy kicsit gátolt. Ez nem jelent fizikai problémát vagy betegséget, egyszerűen csak annak a lehetőségét, hogy ezzel a területtel dolgozva a torokcsakrát jobb állapotba hozzuk. A te torokcsakrád azonban jó állapotban van, az látszik, hogy a hivatásodat éled. Szereted a munkádat és ki tudsz benne teljesedni. 

– Igen, ez tényleg igaz! 

Láttam, ahogy felderült az arca, amikor a munkájára gondolt. 

– De ez nem azt jelenti, hogy ne lenne valós az a nehézség, amit érzel. - folytattam - Nem a munkáddal van a gond, hanem inkább a kollégáiddal a munkahelyeden. 

Ildikó rám nézett és kikerekedett a szeme.

- Most hülyéskedsz velem? - kérdezte - Honnan tudod? 

Mindketten nevettünk. 

– Nyugi, nincs bekamerázva a lakásod, nem is titkos informátoraimtól tudom ezt. A tested árulta el. Akarod, hogy elmondjam, mindezt miből látom? És akkor nem lesz olyan misztikus a dolog és te is könnyen megérted. 

Bólintott, így folytattam. 

- Ideális eset az, amikor minden csakránk, azaz a testünk minden egyes területe, az alsó és felső része is energetikailag egyaránt optimális állapotban van. Ilyenkor a testünkben az izomtónus átlagos, azaz nincsenek olyan szelvényeink, amelyek túlfeszítettek vagy tónustalanok, és nincs fölösleges kitüremkedés vagy éppen behúzódás a testen. Kitüremkedés alatt értem mondjuk azt a kis pocakot, ami semmilyen diéta vagy sport hatására sem adja meg magát. Behúzódás alatt pedig például a deréktáji lordózist, azaz a túlzott homorulatot a deréknál. Vagy másik példa az, amikor a lábaink kicsit vékonyabbak vagy éppen vaskosabbak, mint ahogy a testünk egészéhez képest arányos lenne. De ne érts félre! Szerintem minden test szép. Ilyenkor én nem esztétikai szempontból vizsgálom a helyzetet, hanem energetikailag. De hidd el, hogy a legnagyobb odaadással, nagyrabecsüléssel és szeretettel teszem. 

–  És nálam mit látsz? 

aname_program_csakra_k_a_testben.jpgKíváncsian nézett rám, és jó volt látni a szemében a lelkesedést. Érezte, hogy ez nem megmérettetésről vagy ítélkezésről szól, hanem ez egy szívbéli találkozás, ahol közelebb kerülhet önmagához.  

–  Ha a tested felső részét nézzük, akkor látszik, hogy az energiaáramlás jó - a csontok helyzete és az izomtónus is ezt mutatja. Látszik, hogy ott vagy igazán otthon. Fejben, a gondolataidban. Látszik, hogy okos és művelt vagy, jó ötleteid vannak és a munkádat is nagyon szereted. Ez a három felső terület a koronacsakra, a harmadik szem és a torokcsakra. Ehhez képest a mellkasod területénél látszik, hogy az izomtónus jóval feszesebb. Ez általában akkor szokott lenni, ha az ember sokat stresszel a körülmények miatt. Ez a szívcsakra területe. A köldökcsakrához a karrier, az önérvényesítés és a határaink védelme mellett az emberi kapcsolatok tartoznak, amik ideális esetben egyenrangúak, ha a köldökcsakra optimálisan működik. De ha ez a terület egy kicsit alulműködik, vagyis megjelenik ez a kis pocak, esetleg a fokozott lordózis is, azaz a kelleténél jobban homorodik a gerinc deréktáji szakasza, akkor az ember hajlamos lehet alulmaradni a hatalmi játszmákban. Nem egyenrangú kapcsolatokban él, hanem inkább áldozatszerepbe kényszerül.

– Hát a kis pocak meg a homorú feszes deréktáji szakasz az stimmel! Meg hát az is, hogy mindig én maradok alul a munkahelyi játszmákban. Már nagyon elegem van belőle, pedig már mindent megpróbáltam! Tök normálisan és átgondoltan kommunikálok, elmondom, hogy hogyan lehetne jobban, igazságosabban elosztani a munkát, hogy ne én maradjak mindig alul, ne én dolgozzak hétvégén mások helyett, ne én végezzem el a többiek feladatait, miközben ők lenéznek engem és kidumálnak a hátam mögött.

A torkod energetikai állapota azt mutatja, hogy tényleg jól kommunikálsz. De a köldököd alulműködése miatt meg se hallják azt, amit mondasz. Azért, mert nem csak szavakkal kommunikálunk, hanem a kisugárzásunkkal is, vagyis a csakrák energiájával. Hiába szeretnéd meghúzni a határaidat jól átgondolt szavakkal, mert amíg a kisugárzásod ezt nem támasztja alá, vagyis a köldökcsakra energiája gátolt, addig nem vesznek komolyan. A jó hír az, hogy ez a beszélgetés nem arról szól, hogy hibát keresünk benned, hanem pont ellenkezőleg! El tudod kezdeni azokat a gyakorlatokat, amik segíthetnek. 

– Oké! Mit javasolsz, hogyan kezdjem el?

– Örülök, hogy ilyen lelkes vagy! Ugyanakkor tudd, hogy mivel a fennálló nehézség sem pár nap alatt alakult ki, a megoldásához is érdemes kitartónak lenni. Időbe telik. Más szóval ez most nem azt jelenti, hogy ha egyszer elvégzed a köldökcsakra-óránkat, utána várhatod a csodát. Sosem elég csak egy csakrával dolgozni, mert az igazi változásokhoz a csakrák együttműködésére van szükség, ezért érdemes minden csakrára gyakorolnod.

aname_program_e_letmo_dva_lta_s_jo_ga_gyakorlatok.jpg

Az Anamé Program egy folyamat, és csak rajtad áll, hogy meddig engeded bele magad ebbe a csodálatos változásba, amit akkor élhetsz át, amikor a csakrák közötti energetikai egyensúly szépen, fokozatosan helyreáll. Ezzel párhuzamosan pedig az élet is egyre örömtelibbé és csodálatosabbá válik. Túl jól hangzik? Pedig igaz, de ahogy említettem is, ez a változás nem mindig könnyű menet. De ha elég kitartó vagy, és rendszeresen végzed velünk a csakratiszító és energetizáló Karma Killer jógagyakorlatokat, akkor semmi sem állíthat meg abban, hogy elérd, amit szeretnél. A gyakorlatok ugyanis nagyon egyszerűek: könnyen elvégezhető mozdulatokkal, jógalégzéssel és koncentrációval tisztítjuk a csakrákat.

Amióta Ildikó nálunk járt, az Anamé Program is nagy utat tett meg, amiért nagyon hálás vagyok nektek, mert ti inspiráltok. Az a küldetésem, hogy csökkenjen a szenvedés a világban - de ez nem jelent feltétlenül óriási nehézségeket. Szenvedés az is, ha az ember örömtelenül megy be a munkahelyére, vagy újra és újra ugyanazokba a negatív mintákba fut bele a párkapcsolatában. Hiszem és tapasztalatból tudom, hogy amikor a csakrák jobb állapotba kerülnek, amikor a negatív minták kitisztulnak, a szenvedés is megszűnik és a helyébe öröm lép. Szeretném, hogy boldog és kiteljesedett életet éljetek! 

Biztos vagyok benne, hogy sokan közületek, akik ezt a bejegyzést olvassátok, már túl vagytok egy-két csakraanalízisen a Karma Killer jógaoktatóival. Ti is meglepődtetek az első alkalommal? Melyik oktatónál voltatok? Írjátok meg nekem kommentben a blogbejegyzés alatt! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy nektek milyen élmény volt az első csakraanalízis velünk!

Ha pedig még új neked ez az egész vagy több, mint 6 hónapja nem gyakoroltál velünk, lehet, hogy most kedvet kaptál hozzá? 

Akkor van egy kis meglepetésem!  November 17-27 között ismét Magyarországon leszek, és új vagy újrakezdő gyakorlóként lehetőséged van velem egy személyes csakraanalízisre. (Jelentkezés itt)Én nagyon várom a találkozást, hiszen ezek a kapcsolódások sokat jelentenek nekem. Megtiszteltetés a számomra, hogy egy rövid csakraanalízis segítségével feltérképezhetjük azt a csodálatos utaztást, amin részt veszel itt a Földön, és megtalálhatjuk azt a pontot, azt a csakrát, ahol érdemes elkezdeni a gyakorlást, hogy egy új és szabadabb életet építs fel. 

Természetesen speciális kurzusokkal is készülök: az Anamé kurzusok fókuszában a karmikus oldás áll majd, egy intenzív kétszer 3 órás kurzus keretében pedig azért gyakorolunk majd, hogy elengedhesd mindazt, amit megbántál a múltban, és feloldd azokat a félelmeket, amiktől a jövőben tartasz. Ez azért is speciális, mert nem csak általánosan dolgozunk az elengedéssel, hanem konkrétan, megoldásközpontúan tudsz dolgozni egy-egy olyan témával, ami az életedben megjelenik ezzel kapcsolatban. Ezért arra szeretnélek kérni, hogy gondold végig, mi az, amit megbántál a múltban és elengednéd; és mi az, amitől félsz a jövőben és feloldanád. Remélem, találkozunk valamelyik programon személyesen. Ha szeretnéd megnézni a programot kattints ide.  

Addig is ne feledd, hogy a csakratisztító és -töltő karkötőkkel, az energetizált vizekkel és hanganyagokkal bármikor elkezdheted az ismerkedést, az Anamé órarendben pedig megtalálod az összes online és személyes egyéni órát és konzultációs lehetőséget. Ha pedig online szeretnél gyakorolni, akkor kattints a Karmakiller jóga felületére és válassz magadnak órát. 

Tetszett ez a bejegyzés? Akkor kérlek, oszd meg a közösségi médiában a facebook és pinterest gombokra kattintva és kövess az Instagramon az @anamelifestyle oldalán. 

 

Szeretettel ölellek, 

Balázs Valéria Anamé

A bejegyzés trackback címe:

https://anameprogrameletmod.blog.hu/api/trackback/id/tr9816737222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása