élet egy magasabb energiaszinten

Anamé Program életmód

Anamé Program életmód

Mi az Anamé Program életmód?

Emeld magasabb energiaszintre azt, amid van!

2020. október 28. - Anamé

Az Anamé életmód nem dizájner ruhákról, fényűző lakásokról és nyaralásokról szól, hanem valami egészen másról. Mit szólnál egy olyan dizájner testhez, amin minden ruhád tökéletesen mutat?

Ebben a blogban szerepet kapnak a csakrák, a kundalini energia és a Karma Killer jóga, ami egy olyan módszer, melynek segítségével a test jobb állapotba hozható.Mit szólnál, ha a saját otthonod tágasabb, rendezettebb és hívogatóbb lenne?

Az Anamé életmód magába foglalja azt is, hogy nem csak a testedet, de a téged körülvevő teret, az otthonodat, a táplálkozásodat és az életed minden területét is magasabb energiaszintre emeled.Mit szólnál ahhoz, ha olyan nyitott, békés és örömteli lennél az életed minden napján, mint amilyennek egy luxus nyaraláson elképzeled magad?

A „zero waste” azaz hulladék mentes mozgalom az egész világon nagyon elterjedt, mivel a Föld erőforrásai értékesek és végesek. Ebből fakadóan fontos, hogy vigyázzunk arra, amink van és pazarlás helyett inkább az újrahasznosítást válasszuk. 

Én nagyon ritkán járok moziba, évekkel ezelőtt voltam utoljára. Mégis még élénken emlékszem arra a fordulatra, amikor már mindenki azt gondolta, hogy a terminátor halott, akkor újra megjelent a vásznon és ezt mondta: „Nem haltam meg, csak felfejlesztettem magam!” A blogban leírt módszerekkel te is felfejlesztheted magad, egy magasabb energiaszinten élheted az életedet, ami elvezethet az igazi zero waste állapotához, vagyis kevesebb lehet az, amitől meg akarsz szabadulni. Ahelyett, hogy meg akarnál szabadulni az életed nehezebb területeitől, jobb állapotba hozhatod őket. Hogy ez mit is jelent valójában? Nézzük! Az én esetben ez azt jelentette, hogy sikerült felfejlesztenem a rozzant, haldokló testemet és kilátástalan életemet egy egészséges, fitt testre és boldog, kiegyensúlyozott életre.

aname_eletmod_program_magas_energiaszint.jpg

Az Anamé Életmód program legfőbb pillére: értékes vagy!

 

Amid van, az tökéletes alap. Értékes vagy. Értékes a tested, értékesek a körülményeid, az otthonod, az érzelmeid, a gondolataid. Ha azonban esetleg úgy érzed, hogy jelenleg nem vagy mindezekkel teljes mértékben megelégedve, akkor olyan eszközöket szeretnék a kezedbe adni, amik segítségével magasabb szintre emelheted magad és a körülményeidet. 

Az emberi születés végtelenül értékes, mert lehetőséget ad arra, hogy a fejlődést válaszd. És ne csak elszenvedője legyél az életed változásainak vagy éppen szürke unalmának, hanem aktív főszereplője, aki képes tenni azért, hogy a lehető legboldogabb életet élhesse!

 

Mit jelent egy magasabb energia szinten élni? 

 

Az energiára akár ezoterikus fogalomként is gondolhatunk, ugyanakkor tudnod kell, hogy én nagyon gyakorlatias vagyok. Úgyhogy az Anamé életmód nem arról szól, hogy hogyan görbíthetsz kanalat valamiféle misztikus energia segítségével, hanem egészen kézzelfogható és könnyen megérthető változásokról. Az energia fogalmát mindannyian ismerjük. A hétköznapok szintjén, teljesen kézzelfoghatóan is. Pl.: ha estére elfáradsz, úgy érzed, hogy elfogyott az energiád, és úgy kell haza cipelned a testedet a munkából, mintha holtsúly lenne. Milyen is lehet egy magasabb energia szinten élni? A tested élő, könnyű és jól szolgál. Van energiád arra, hogy elvégezd azokat a feladatokat, amiket egy nap kitűzöl magad elé, és még így is marad benned kreativitás, öröm és a másokkal való szívbéli kapcsolódás igénye és vágya. Van energiád arra, hogy jó irányba változtass azokon a dolgokon, amiket szeretnél megváltoztatni olyan zavaró dolgokon, amiket amúgy is látsz az életedben vagy a lakásodban, de inkább úgy csinálsz mintha nem is látnád őket, mert tudod, hogy változtatni túl nagy erőfeszítés lenne.

Minden energia, vagyis rezgés. A magasabb rezgés hétköznapi szinten is könnyen értelmezhető fogalom. És az életünk minden területére kihat. Más energiája van egy rendetlen és lomokkal telezsúfolt lakásnak, és más energiája van a budapesti jóga stúdióinknak vagy egy olyan lakásnak, ahol emelkedett, rendezett és tiszta tér van.

És igen, jól sejted, mivel élünk, bennünk is van energia, energiából vagyunk. Nem mindegy, hogy milyen energia szinten élünk, vagyis milyen a rezgésünk, a kisugárzásunk, milyen frekvencián, frekvenciasávban rezgünk. Minél magasabban annál emelkedettebb, tisztább, fényesebb, szeretetteljesebb gondolatok érzelmek cselekedetek jellemzőek ránk.Mindig minden ember vágyik arra, hogy jobb állapotú legyen a teste, a belső világa, és arra, hogy minél magasabb rezgésű szép dolgok vegyék körül.

Ezt a gyakorlatban érezzük, nem kell hozzá semmilyen elmélet. Ez az írás abban fog segíteni, hogy még tudatosabb legyél abban, hogy hogyan emelheted az életedet egy magasabb rezgésre, magasabb frekvenciára, azaz hogyan teheted még szebbé és boldogabbá.

 

Szépítkezni így is lehet….

Mindennek van alacsonyabb és magasabb rezgése. Én nem vagyok egy mai bútordarab, még bőven a szocializmusban születtem, így könnyen el tudok képzelni egy kozmetikai szalont az akkori időkből, ahol az ammónia és a szépítkezéshez használt vegyszerek maró bűze keveredik annak a cigarettának a füstjével, ami a kozmetikus szájából kilóg. Hanghatásként pedig ordítva zúg a hajszárító búra, aminek a zaját túlkiabálva veszekszenek egymással az alkalmazottak, miközben felkenik rád az arcmaszkot. 

Megvan a feeling ugye?

aname_program_eletmod_szepitkezes.png

… és magasabb energiaszinten is

Ehhez képest képzeld el a saját fürdőszobádat olyan tágas érzetűnek, hívogatónak és otthonosnak, hogy szinte rá sem ismersz. A kedvenc illóolajaid illatát lélegzed be, egy gyertyát is gyújtottál, és közben egy vezetett meditációt hallgatsz arról, hogy a tested szent és gyönyörű. A meditáció alatt pedig egy speciálisan behangolt frekvencia szól, hogy a testedet még magasabb rezgésre hangolja. Belenézel a tükörbe és a testápolás azt jelenti, hogy átéled a saját szépségedet és hálás vagy a testednek azért, hogy érted dolgozva minden pillanatban, elhozott idáig. Minden mozdulattal, ahogy megérinted az arcod, szeretetet sugárzol rá. Minden légzéseddel szeretetet és a szépséged tudatát lélegzed be. Otthon érzed magad a testedben, a fürdőszobádban és ezen a gyönyörű világon, amiben élünk. Tökéletesen a jelenben vagy és boldog vagy.

Te melyiket választod?

Úgy érzed, hogy ez már túl csöpögős? Ha ez csak egy romantikus ábránd lenne, akkor egyetértenék veled ebben. Mi, azonban, akik az Anamé életmódot éljük, valódi eredményeket tapasztalunk meg. Mi lenne, ha fiatalabbnak, kiegyensúlyozottabbnak és lendületesebbnek éreznéd magad? A mindennapi élet kihívásai közepette is élhetsz békében és áldásban. Mi lenne, ha mostantól egy új, magasabb rezgésű élet kezdődne?

 

A kundalini és a csakrák

 

aname_eletmod_program_csakra_terkep.png

Igen, eltaláltad! Ha már energiából állunk, akkor vannak energia központjaink, vagyis csakráink is. A testünk középvonalában található a hét csakra. Ha jó állapotban vannak, akkor ezek magas energiájú területek, amik harmóniába hoznak és élettel töltik fel a külvilággal és a belső világunkkal való kapcsolatunkat. Egymás felett helyezkednek el a törzs középvonalában, annak a legalsó pontjától a fejtetőig. Nem azonosak a szerveinkkel és nem is pontszerű helyek. Legkönnyebben úgy tudod elképzelni őket, hogy szelvényekre osztják fel a testet úgy, hogy együttesen lefedik azt és túl is nyúlnak rajta. 

Vannak olyan területek a testünk középvonalában, amelyek segítségével a legkönnyebben hathatunk az energiaközpontokra. Ami nagyon szuper! Mert a Karma Killer jóga bárki által egyszerűen végrehajtható gyakorlataival, jógalégzéssel és csakratisztítással közvetlenül hathatunk arra, hogy magasabb energiában, magasabb energiaszinten éljünk. Ha az energia központjaink jó állapotban vannak akkor mi is jó állapotban vagyunk. Ezt könnyű belátni, de van itt egy trükk, ami ezt az egészet még jobbá teszi! 

Az energia központok, vagyis a csakrák nemcsak a testünkre hatnak, hanem a lelkiállapotunkra, az érzelmeinkre, a gondolatainkra, a világképünkre és a körülményeinkre is. Minden csakra lefed egy-egy területet a testünkben, és egy-egy területet az életünkben is. Így, ha a csakrákkal dolgozunk, akkor nem csak a testünknek az a területe lesz élőbb és energikusabb, amire a Karma Killer jóga gyakorlatai hatnak, hanem az életünknek az a területe is, amit az az energia központ táplál. Erről bővebb majd később. Ha minden energia központunk jól működik az egy boldog, szeretetteli és kiegyensúlyozott állapot. Ilyenkor egy magasabb energia szinten élünk. Nemcsak a testünk lesz élettelibb, de az életünk minden területe is jobb állapotba kerül.

Kerülj egyensúlyba a csakrák szintjén! 

Az Anamé Program véleményeket olvasgatva, néha arra gondolok, hogy lehet, hogy a csakrák az emberek fejében sokszor valami keleti dolgot, elméletet, filozófiát elvont ezoterikus fogalmat jelentenek. Így vagy azt tanulmányozzák, hogy hány szirmú lótusz és milyen szanszkrit betű tartozik egy-egy csakrához, vagy azt gondolják, hogy ez csak valami elvont kulturális tradíció, amihez nekik semmi közük.

Én, az Anamé Program keretei között szeretnék egy egészen új, friss és gyakorlati megközelítést mutatni neked ebben a témában. Én is tanultam a csakrákról, és igen, én is el tudom mondani, hogy melyik csakrához milyen szimbólum és milyen szanszkrit betű tartozik az ősi tradíciókban, mivel képzett tradicionális jógaoktató vagyok. Én azonban nem a tradicionális megközelítést követem.

A jóga élő tudás

Mivel a jóga élő energia, és élő tradíció, ezért nem ért véget több ezer éve Indiában. Azóta is több sikeres és az egész világon elterjedt, nem tradicionális jógairányzat jött létre. Ilyen például az Akro jóga, a Bikram jóga, és ilyen a Karma Killer jóga is. És igen, vannak jóga tradíciók, ahol a fizikai testben élő mesterek átadják a tanításokat az utánunk következő tanítványoknak. Ha materialisták vagyunk, akkor ez az egyetlen út. De mivel a lélek örökkévaló, ezért vannak olyan mesterek is, akik nem élnek fizikai testben. Mégis azon dolgoznak, hogy a világunk emelkedjen, jobb hellyé váljon, ahol a szeretet az elsődleges, és minden ember ki tudjon teljesedni. Továbbra is tanítanak, hogy boldogan, békében és szeretetben éljünk itt a földön. Hálás vagyok azért, hogy én a tradicionális jógaoktató képzés legmagasabb szintje mellett egy ilyen, felkészítő mestertől is tanulhattam. Ennek a részleteit megtalálod a Karma Killer című könyvemben. 

 

Az Anamé Program és Hollywood

 

A jógában és a hindu filozófiában a külvilág csak egy vetített kép. Csak az örökkévaló létezik, az örökkévaló lényünk, aki mindezt szemléli. Szemléli ezt a filmet és vagy elszenvedi, vagy rájön, hogy ez csak káprázat, rájön arra, hogy mi a valóság és a saját filmje aktív főszereplőjévé válik. Ez nemcsak a keleti tanításokban van jelen, de Hollywoodban is. A film címe: Mátrix. A tanítás ugyanaz.

Hol az a vetítőgép, ami kivetíti a külvilágot? Valószínűleg sokan szeretnék összetörni, de legalábbis megrugdosni, mert nem mindig tetszik a film, ami fut. A külvilág a csakráinkból vetítődik ki, minket tükröz. Minden ember belső világa és külső valósága pont olyan, mint a csakráinak  jelenlegi állapota. Ez azonban egy jó hír is egyben. Ebből egyenesen következik az, hogy abban a pillanatban, ahogy a csakráid jobb állapotba kerülnek, akkor ezt a külvilág is leköveti. Azért, mert az energia teremt, a világ pedig engedelmeskedik és leköveti a változást. Így lehet meghekkelni a mátrixot. Le tudod cserélni a vetített képet, a körülményeket, amik nem tetszenek azért, hogy egy jobb film fusson. 

Mindannyian szeretnék változtatni a mátrixon, a külvilágon, azon, ami körülvesz minket. Szeretnénk, hogyha nem csak mi magunk, de a körülményeink és jobbá válnának. 

picture4.png

 

A szándék kinyilatkoztatása, azaz hekkeld meg a mátrixot! 

Nekem az a mottóm, hogy az ezotéria és a filozófia annyit ér, amennyire az életedet a gyakorlatban jobbá teszi. Ebben a blogban nem filozofálni szeretnék, hanem módszereket és gyakorlatokat adni a kezedbe. 

Ezért kérlek, állj meg most egy pillanatra, mert van egy gyors gyakorlatom a számodra! Fejezd ki a szándékodat a fejlődésre és fogalmazd meg, hogy az életed melyik területén pontosan mit szeretnél elérni!

Gondold végig, hogy te, a saját életedben mi az, amit szeretnél jobbra fordítani! Írd is le magadnak, hogy mi a legpozitívabb végkifejlet, amire a jelenlegi nehézséged lecseréled! A későbbi közös munkánk érdekében jó, ha tudod, hogy ez az életterület melyik energiaközponthoz tartozik. Erről több információt találsz itt

Fontos tudnod, hogy amibe most együtt belekezdünk, ez egy csodálatos és felemelő utazás, aminek a középpontjában a te fejlődésed áll. Te is mátrix hekker vagy, hiszen biztos, hogy a te életedben is vannak olyan dolgok, amiken változtatni szeretnél. 

Biztos vagyok benne, hogy már sok mindent kipróbáltál azért, hogy ezeket a változásokat elérd. Így aztán biztos te is rájöttél arra, hogy vannak kevésbé hatékony mátrix hekkelési technikák.

5 kevésbé hatékony mátrix hekkelési technika:

  • Kétségbeesett agyalás
  • Panaszkodás
  • Magunk hibáztatása
  • Mások hibáztatása
  • Dühöngés

Szemmel látható, hogy ezek kevésbé működnek. Ha ezek a technikák sikeresek lennének, akkor minden ember elérné azt a változást az életében, amit akar és úgy élne, ahogy szeretne.

Én ezeknél a módszereknél egy kicsit haladóbb és kifinomultabb technikákat javasolnék a szeretet és az egység jegyében. 

 

A mátrix meghekkelésének 5 alapvető lépése:

 

  • Te állsz a középpontban

Amikor kinyilatkoztatod a szándékodat, akkor a te fejlődésedről van szó, ezért azt kérem tőled, hogy a kitűzött célod is csak rád vonatkozzon. Ne mást akarj megváltoztatni, ne más viselkedését akard befolyásolni! Az nem a fejlődés útja. A fejlődés útja az, hogy felelősséget vállalsz magadért, azért, hogy a szeretetet és a fejlődést választod. 

  • Válaszd a szeretetet!

És itt rögtön szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy magad iránt is a szeretetet válaszd. Azt, hogy felelősséget vállalni a tetteidért nem egyenlő a bűntudattal. Nem vagy hibás. Az én szememben tökéletes vagy. Az, hogy esetleg a dolgok eddig nem úgy alakultak, ahogy szeretted volna, ez nem azt jelenti, hogy valamit rosszul csináltál vagy, hogy rossz a karmád, és ezért bűnhődnöd kell. Az égiek nem büntetnek sorscsapásokkal.

  • Van egy küldetésed

Én úgy látom, hogy mindannyian vállaltuk azt, hogy a saját életünkön keresztül átfényesítünk egy részt az egységből itt, ebben a világban. És ehhez a legnagyobb kihívásaink, nehézségeink vezetnek el minket. Hiszen ezek azok a dolgok, amikkel a legtöbbet foglalkozunk, amiket egyre tudatosabb szinten vizsgálunk azért, hogy megoldjuk őket. 

Olyanok, mint egy nehéz súly, és mi vagyunk a súlyemelők, akik éppen kinyomni készülünk őket. Egyre edzettebbé válunk. A nehézségeinkből így születnek a szuperképességeink. 

  • Ismerd el magad! 

Szerintem szuperhősök vagyunk mindannyian, akik vállalták ezt a küldetést itt, a földön, hogy a saját életünkön keresztül a szeretetett és a fejlődést választva megemeljük a nehézségeinket. Ahol a sorsunk legtöbb kihívás elé állít minket, ott szakértővé válunk. Kitartóvá válunk. Összeszedetté válunk. Megtanulunk koncentrálni és folyamatosan fejlődünk. És minden olyan nehézség, ami fölé emelkedtünk és megoldottuk, az emel minket és ezáltal a világot is.

  • Becsüld nagyra a szuperképességeidet!

Úgyhogy nagy elismeréssel tekints magadra és gondold végig, hogy mik a szuperképességeid! Mik azok a nehézségek, amiket életed során már megoldottál? Nagyra becsüllek érte, és örülök, hogy az útitársad lehetek ezen az úton!

 

Az én szuperképességem

 

Az én szuperképességem például az, hogy még élek. Tudom, hogy életstílusnak nem a legnagyobb glamour, biztos valami csillogóbbra és elegánsabbra számítottál, de az, hogy élek, lehetővé teszi azt, hogy legyen egy életmódom is. Ez mégiscsak egy alapvető feltétel.

Anyukám rákos lett, amikor velem volt várandós, ezért végig kemoterápiát kapott, amíg a méhében növekedtem. Igen, jól sejted, ez valóban nem az ideális táplálék az anyaméhben. Szerencsére ő születésemkor már teljesen meggyógyult. Én viszont hét hónapra születtem koraszülötten, igazi kis UFO-ként. Másfél kiló voltam, csípőficammal, torz csigolyákkal  és deformált a gerinccel. Ezen kívül még más szervi problémáim is voltak. Asztma, autóimmun betegség, vérző vastagbélgyulladás, sérvek, ciszták, miómák, veseelégtelenség. Végül eléggé extravagáns módon eljutottam odáig, hogy már egy gép tartott életben és kerekesszékben ültem, félig vakon. Végtelenül hálás vagyok, azért, hogy két év dialízis után vesét kaptam. Ezt sosem titkoltam el, mert tudom, hogy sok sorstársam van, akikkel sorsközösséget érzek. Ez annyira nem titok, hogy mindent megtalálsz róla a Karma Killer című könyvemben, ami mindenki számára hozzáférhető 2012 óta. A transzplantáció megoldás a veseelégtelenségre, de a többi gyógyíthatatlan betegségemre nem volt gyógyír. 

Hogy lehet innen meghekkelni a mátrixot? 

picture1.pngHálás voltam a transzplantációért, de még közel sem voltam elégedett a helyzetemmel, mivel nem tetszett, amit tapasztaltam. Sem testileg, sem lelkileg nem voltam még százas a többi gyógyíthatatlan betegség és a bántalmazó gyermekkor emléke miatt. Ne gondold, hogy akkora sztár vagyok! Bőven használtam a kevésbé hatékony mátrix hekkelési technikákat, mint például dühöngés, önsajnálat, panaszkodás és kétségbeesés.

Persze azért volt, ami segített. Úgy, mint te is most, ahogy keresed annak a módját, hogy kiemelkedj a nehézségeidből, én is kerestem a kiutat, tanultam. Már 16 éves korom óta meditációt és jógát. A betegség elzártsága pedig mindig egyfajta meditatív állapot volt a számomra. Feladtam magamnak a leckét: vagy elkezdem használni a jóga tudásomat a gyakorlatban, olyan mértékben, hogy visszahozzon engem ebből az állapotból és zombi helyett élőlény legyek újra, vagy annyi, meg egy Bambi. 

SPOILER ALERT: ezt a blogot nem eltávozott szellemként diktálom egy médiumnak, hanem élő és egészséges testben írom, tehát a módszerem sikeres volt!

A következő bejegyzésben, majd elmesélem, hogy hogy csináltam, és hogy hogyan alakult ki ebből az Anamé Program és a Karma Killer jóga, ami azóta több ezer embernek segített az egész világon.

A bejegyzés trackback címe:

https://anameprogrameletmod.blog.hu/api/trackback/id/tr7116261476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása