élet egy magasabb energiaszinten

Anamé Program életmód

Anamé Program életmód

Sors: teremted vagy elszenveded?

Azaz hogyan kerekedhetünk felül a karmán és szenvedésen, és találhatunk önmagunkra az Anamé Program, Karma Killer jóga segítségével

2021. április 14. - Anamé

aname_eletmodprogram_blog_17_mi_az_elet_ertelme.pngHa ezt az Anamé Életmód blogbejegyzést olvasod, akkor bizonyára téged is foglalkoztat, hogy mégis mi az élet értelme. Esetleg érdekel az életünknek az a szellemi része, amit sokszor elfed az anyag és a hétköznapi élet rutinja? Te mit gondolsz, mi marad utánunk, miután meghalunk? 

Tudom, hogy a társadalmunkban a halálról beszélni tabu, ami szerintem azért képmutató hozzáállás, mert ez akkor is elkerülhetetlen törvény, ha soha nem gondolunk rá és soha nem ejtjük ki a szánkon. A halál közelsége, vagyis a mulandó mutatja meg azt, hogy érdemes az örökkévalóra törekednünk. Ez így elég filozofikusan hangzik, pedig a kérdés nagyon is gyakorlati.

Pont az emberi testet öltés mulandósága mutatja meg azt, hogy a pénz gyűjtögetése, a cím, rang és a nagy ház mind-mind mulandó, és egyiket se visszük tovább magunkkal. Pont olyan csupaszon lépünk át abba a másik világba halálunk után, mint ahogy csupasz csecsemőként megszülettünk. Talán igazságtalannak is tűnhet, hogy bejárunk egy emberi életutat itt a Földön, és a végén nem vihetünk magunkkal semmit, ami az anyagi világhoz tartozik, minden feledésbe merül.

Édesapám sajnos csak egy éves koromig élt velem, de amikor nagyobb lettem, néha meglátogathattam, és ilyenkor mesélt nekem az életéről.

Nagyon szegény családba született, az édesapját nem ismerte. Igen hamar fel kellett nőnie, és vállalva a legidősebb férfi gyermeki kötelezettségét, eltartania édesanyját és hat testvérét. 16 éves korától a szénbányában dolgozott. Minden nap lement a föld alá, és ennek a kemény munkának köszönhetően az egyik testvéréből orvos, egy másik testvéréből pedig jogász válhatott. “Meghoztam értük ezt az áldozatot!” - mondta mindig. Esti iskolában leérettségizett, ami lehetővé tette a számára, hogy később irodában dolgozhasson. Emlékszem, milyen büszkén mesélte, hogy milyen nagy dolog volt ez, hogy már nem a föld alá járt dolgozni, hanem az irodába.

Fiatalon nagyon jóképű férfi volt és imádták a nők. Sokat járt uszodába, szeretett mozogni és imádta az autókat. Az élet császárának érezte magát. Aztán, ahogy múltak az évek, fokozatosan elkezdett veszíteni a ragyogásából, és mire elérte a nyugdíjas kort, egészen magába fordult.

- Mondd már meg, hogy mi értelme van ennek az egésznek? - persze ez is csak költői kérdés volt, hiszen megvolt rá a válasza, amit mindig meg is osztott velem. - Hol vannak a nők? Hol van az izmos fiatal test? Már dolgozni sem járok, amitől legalább valakinek érezhettem volna magamat. Itt kuksolok ebben a lakásban egész nap, nézem a tévét meg a falakat, és végig csak arra gondolok, hogy mi volt ennek az egésznek az értelme. Itt van ez a kis lakás, a bútorok, a szőnyegek, néhány könyv, aztán tudod, mit viszünk innen magunkkal? - ez újabb költői kérdés volt, természetesen. - Semmit! Az egésznek nem volt semmi értelme! 

Tényleg nincs értelme? Tényleg minden mindegy? Mindegy, hogy hogyan viszonyulunk egymáshoz? Hogy milyen döntéseket hozunk? Életutunk eseményei teljesen véletlenszerűen szakadtak ránk a semmiből? Vajon egyszerűen néha csak szerencsénk volt, néha pedig véletlenül a rövidebbet húztuk?

Sok ember elgondolkodik azon, így lehet, hogy te is, hogy mi értelme ennek az egésznek, és hogy mégis mi marad utánunk. Sokan vágynak arra, hogy maradandót alkossanak az életük során, valami olyat, ami haláluk után is fennmarad. SPOILERVESZÉLY! Az a nagy hírem, hogy az életünk során mindannyian, minden pillanatban maradandót alkotunk, és minden döntésünk számít. Mindjárt kifejtem, hogy mit értek ez alatt, de előtte még térjünk vissza Édesapámhoz egy kicsit. 

Akkor, annak idején nem mondtam neki semmit, hiszen éreztem, hogy sehogyan sem tudnám kizökkenteni abból az álláspontból, amiben volt. Egyszerűen csak szerette volna megosztani a szomorúságát és a csalódottságát. Valahányszor megpróbáltam vigasztalni, mindig dühösen elutasított. De így utólag már válaszolhatok neki: 

- Tévedsz, Apa! Tudod, mit viszünk innen magunkkal? Történeteket. Úgy is mondhatnám, hogy karmát. 

Érdekes, hogy amikor újra felvesszük az élet fonalát, azaz újjászületünk, akkor pont ellenkezőleg, inkább szeretnénk megszabadulni azoktól a következményektől, amiket az előző születésünkben “szabadítottunk” magunkra a gondolatainkon, érzelmeinken, tetteinken és döntéseinken keresztül. A buddhista tanítások szerint ezeknek a következményeknek a neve karma, mely kétféle lehet, rossz vagy jó. A rossz, azaz negatív karma a következő testet öltésben szerencsétlenséget, a pozitív, azaz jó karma pedig szerencsét eredményez. Ám mielőtt valaki örülhetne a jó szerencséjének, arra is kitérnek a buddhista iratok, hogy a jó karma is a szamszárához, azaz a lét örök körforgásához köt minket. Az igazi békét, stabilitást, nyugalmat a Nirvana adja meg, ami az anyagi világ és a létezés körforgásán túl található. Azaz akkor találod meg, ha elhagyod a mátrixot.

Mégis miért nem hoz békét, nyugalmat a számunkra a jó karma? Milyen hátulütője lehet annak, ha szerencsések vagyunk az életben? Miért akarnám elhagyni a mátrixot?

aname_eletmodprogram_blog_17_karma.png

 

Te jó vagy rossz körülmények között szeretnél szenvedni?

 

A buddhizmusban a rossz karma azt jelentheti a számodra, hogy öregen, betegen nincs aki gondozzon. A családod ráadásul kitesz az utcára, szegényen és orvosi ellátás nélkül tengetheted fennmaradó életedet, gyötrelmes körülmények között.

“Éljen a jó karma!” - gondolhatod erre magadban, de inkább gyere, és nézzük meg ugyanennek a történetnek a másik oldalát, amikor az élet a tenyerén hordoz, legalábbis az előző verzióhoz képest.

Öregen és betegen a családod szeretettel és odaadással támogat, és a legjobb kórházban a legkiválóbb orvosi ellátást kapod. Még az unokáid is minden nap meglátogatnak.

Te milyen körülmények között szeretnél szenvedni? A jó vagy a rossz karmát választod? A szenvedés ez alapján ugyanis elkerülhetetlen!

A lét forgatagában az ember az élete során hajlamos azt gondolni, hogy ha már nem elkerülhető a szenvedés, akkor legalább a körítés legyen kimaxolva. De valóban ez lenne a legjobb lehetőségünk?

Amikor az ember nem választja a jót vagy a rosszat (azaz a szamszárát, vagyis a lét forgatagát), hanem minden erejével azon dolgozik, hogy a kettősség fölé emelje magát, akkor a Nirvanát, vagyis a magasabb energiaszintet keresi. Ezzel a karma fölé emeli magát, vagyis a karma legyőzőjévé válik. Erről szól a Karma Killer jóga is (becenevén Anamé jóga).

 

Karma Killer jóga

 

Mint tudjátok, a Karma Killer jóga módszert én dolgoztam ki közel 30 évvel ezelőtt, ami eleinte Anamé Kundalini Programként, majd Anamé Programként vált ismertté. Ám időközben, ahogyan az Anamé Program olyan komplex transzformációs rendszerré alakult át, ahol a csakrák tisztításához és az energiatest egyensúlyának helyreállításához más eszközöket is elkezdtünk használni (például hanganyagokat, csakratisztító karkötőket és energetizált vizet), értelemszerűnek tűnt a módszer gyakorlati részét a Karma Killer című önéletrajzi könyvem alapján elnevezni Karma Killer jógának. Sokan furcsának és negatívnak találták az elnevezést, azonban ennél találóbb nevet szerintem nem is lehetett volna adni a gyakorlatoknak. Egyetértesz velem?

A Karma Killer című könyvemben többek között az életemnek azokról a különleges körülményeiről is írok, amik oda vezettek, hogy a világot más szemmel kezdjem el látni. Azt tudjátok, hiszen soha nem titkoltam, hogy súlyos betegen születtem, és később olyan végletes állapotba kerültem, hogy egy gép tartott életben. A bántalmazó család pedig megtanított arra, hogy a belső világomban találják menedéket, amikor a külvilág nem támogató. Ezeknek a nehéz körülményeknek köszönhetően az egész életem egyfajta meditatív állapotban telt. Kisgyermekkorom óta többet érzékeltem a világból, mint mások. A klinikai halál megtapasztalását követően és a Karma Killer jóga kidolgozása közben tapasztaltak segítettek abban, hogy még inkább kibontakozhasson ez a másfajta érzékelés és látás, ami mindig is velem volt. Az életem körülményei később ugyan megváltoztak, és ma már tökéletesen egészséges vagyok és szeretetben élek, ám ez az érzékelés, amit ajándékba kaptam az élettől, továbbra is velem maradt mind a mai napig.

Az én szememben a testünk energiaközpontjai, vagyis a csakrák a karma tároló helyei is egyben. Én opálosan áttetsző energiagömbnek látom őket, amelyek folyamatosan mozgásban vannak és dinamikusak. Ne csak egyfajta örvénylő forgásnak képzeld el őket, mint ahogyan a jógaszakirodalomban ezt leírják, hanem élő, teremtő erőnek is egyben. De vajon a csakrákon keresztül azt teremtjük meg, amit szeretnénk? A buddhizmus és a tradicionális jóga irányzatok szerint nem feltétlenül, amit én is így látok. A karmikus csírák azok, amelyek a jelenünket, a jövőnket, illetve a külvilágnak a minket körülvevő eseményeit szövik. Nem a gondolataink teremtenek, hiába is szeretnénk azt hinni, hogy csupán a gondolataink megváltoztatásával változtathatunk az életünk alakulásán. A karmikus csírákat szürkés, kevésbé átlátszó üledékként látom a csakráink plazmagömbjében, ezeket összesítve hívjuk karmikus lenyomatnak. A karmikus lenyomat felelős azért, ahogyan alakul az életünk. Ami ott van belül, az meg fog nyilvánulni kívül is, hiszen magunkban hordjuk. A csakráinkban mint tárolóhelyekben, tartályokban hordjuk az életutunkat, és végső soron a sorsunkat is.

Ha nem tetszik a sorsunk, akkor persze lehet okoskodni és kombinálni, hogy hogyan úszhatnánk meg azt, ami éppen ránk szakad kívülről és, hogy hogyan találhatnánk kiutat a nehéz helyzetekből. Ám ha gondolkodással meg lehetne oldani a karma nyomását, vagyis a sorsunk átfényesítését, akkor minden ember tökéletes boldogságban élne, hiszen rengeteget gondolkozunk azon, hogy mit is tehetnénk, mi lenne a jó megoldás egy-egy élethelyzetben. És természetesen sok mindenkit lehet hibáztatni, sőt magunkat is, de attól a körülmények még nem változnak meg.

aname_eletmodprogram_karma_killer_joga_hala.pngA Karma Killer jóga útja egyszerű: tisztítsd ki a csakrákat, tehát a karma tárolóhelyeit, és ezáltal megtisztítod az életedet és a sorsodat. A Karma Killer jóga abban segít tehát, hogy a csakrák szintjén végérvényesen eltávolíthasd a karmikus csírákat, vagyis a karmikus lenyomatot. A jó hír, hogy ehhez nincs szükség a csakrák megnyitására. A gyakorlatok egyszerűek és bárki által könnyen elvégezhetőek, ezért ez a jóga kezdőknek is nyugodtan ajánlható. Szeretetteljes mozgás és speciális, lágy jógalégzés segítségével távolítják el rétegről rétegre a karmikus csírákat, az Anamé Életmódprogramon keresztül pedig olyan magasabb energiaszintű szokásokat és életmódod alakíthatsz ki, amely a hétköznapokban is segíti, hogy a karmikus tisztításon keresztül elérd a céljaidat.

Vannak, akik azt hiszik hogy a Nirvána állapota unalmas, mert kimaradsz az igazán jó bulikból, és sokan gondolják ugyanazt a Mennyországról is. De egy pillanatig se aggódj! Nem kell kedvét vesztett nihilistává válnod a szellemi úton, mert amikor a csakrák megtisztulnak a karmikus lenyomatoktól, akkor sem maradnak üresek. Az én szememben minden lépés, amit azért teszel, hogy kitisztítsd a szürke, átlátszatlan csakragömböket, egyben fel is tölti fénnyel, élettel azt a területet. A karmikus tisztaság nem üresség, hanem fény. Még pontosabban egy olyan fénycsatorna, amin keresztül minden pillanatban kapcsolatban vagy az égiekkel és az igazi lényeddel, vagyis azzal, aki valójában vagy. Ráadásul ez nem mese, hanem megtapasztalható valóság. Amikor 30 évvel ezelőtt belekezdtem ebbe az egészbe, én nem erre gyúrtam, hanem arra, hogy túléljem a betegségeket, és szeretni tudjam azokat, akik sok nehézséget okoztak az életemben. Csak annyit szerettem volna, hogy napról napra nyugodt és kiegyensúlyozott életet élhessek egy boldog párkapcsolatban, kiteljesedett hivatásban, és könnyű és egészséges testben, és hogy jól tudjak kapcsolódni másokkal, és nyitott szívvel tudják örülni ennek a csodálatos életnek itt a Földön. Ha te is ezt szeretnéd, akkor szerintem ez pont elég jó ok, hogy elkezdd a gyakorlást, ha még esetleg nem tetted volna. Ehhez az egyik legjobb kezdet az online konzultáció, ami az első alkalommal ingyenes. Itt személyre szabott gyakorlási tervet állítunk össze neked, és javaslatokat adunk a kezdéshez. Ha be szeretnél jelentkezni, azt az Anamé órarendben teheted meg, ahol többek között az online elérhető csakraspecifikus jógaóráinkat és tematikus extra jógakurzusainkat is megtalálod. Mint tudod, nálunk nincsenek jógatanfolyamok, mivel hisszük, hogy mindenkinek személyre szabott a haladási útja. Bízunk benne, hogy hamarosan újra megnyithatjuk budapesti jógastúdióinkat, és személyesen is találkozunk!

 

Hogyan legyél Karmaölő?

 

Pozitívan és elfogadással

Amikor az egyik szellemi vezetőm, Thot, vagy ahogy én becézem, Poo-Tar először megmutatta magát nekem, akkor célzott rá, hogy milyen remek karma az, ami ezt a csodálatos születést, a jelenlegi életem lehetőségét megteremtette. Akkor még tele voltam fájdalommal a beteg testem, az emberi kapcsolataim és a nehéz gyerekkorom miatt, úgyhogy ezt hallva azt hittem, felrobbanok dühömben! Emelt hangon veszekedtem vele, és kifejtettem a véleményemet arról, hogy szerintem mi lett volna jó karma inkább. Hiszen akkoriban jobb életet is el tudtam volna képzelni magamnak, de ki nem?

Ma már azonban látom, hogy igaza volt. Kisebb nyomás alatt és kedvező körülmények között nem lettem volna ennyire motivált az igazi változásra. A körülmények nehézsége miatt gondolkozás nélkül hagytam el a komfortzónámat a fejlődés útján, hiszen a komfortzónám soha nem is volt komfortos. Lehet, hogy számodra is hasonlóan fantasztikus lehetőségeket rejtenek a karmikus nehézségek és az életed nehéz körülményei?

 

Kitartóan

A fejlődés nem egy egyenes irányban felfelé tartó vonallal ábrázolható. Nem úgy működik, hogy ma elkezdem, holnap már jobb, holnapután még jobb, azután meg ki is van pipálva a feladat! Ez kissé naiv elképzelés.

Én inkább úgy látom, hogy ahányszor végre megérintjük a csakratisztítás során a karmikus lenyomatok fájdalmas mintáit, annyiszor nézhetünk egy kicsit szembe azzal, hogy mi is van ott valójában. Az előrehaladásnak pont ez a jele. 

Minden igazán nehéz problémát az életünkben a karmikus lenyomatok alapoznak meg. Egy nehéz párkapcsolatot vagy akár párkapcsolati mintát sok-sok ismétlés, karmikus ismétlődés alapozott meg. Ha ki akarod tisztítani, akkor az időbe fog telni. Minél jobban meg van alapozva, minél nagyobb az adott probléma, annál több időbe telik a kitisztítása is. Ezért nem elég egy csakrával csak egyszer dolgozni, hanem érdemes jól felépített rendszerben, akár személyre szabottan, csakradiagnózis alapján haladni a folyamatos és kitartó, napi szintű gyakorlás segítségével.

 pexels-andrea-piacquadio-3766210.jpg

Fegyelmezetten

A karma, vagyis a hatás-ellenhatás törvénye szerint fejlődünk és az ismétléssel be gyakoroljuk ezt a tudást. Ez elméletben nagyon jól hangzik, a gyakorlatban viszont rettenetesen fájdalmas. Fájnak a nehéz és korlátozó körülmények, nem értjük, hogy miért nem élhetünk úgy, ahogy azt álmainkban elképzeljük magunknak.

Miért nem lehetünk szabadok a karma törvénye alól?

Azért, mert a karma tanít, és pont azokat a körülményeket alakítja ki számunkra, amelyek között a legbiztosabban be tudjuk járni a saját személyes fejlődésünk útját. A sorsunk, vagyis a karma törvénye az, ami nem engedi, hogy letérjünk erről az útról.

Annak jár a szabadság, aki már nem akarja megúszni a sorsát. Amikor a belső törvényed megfelel az égi törvénynek, akkor meghaladtad a karmádat és meghaladtad a sorsodat, és többé nincs szükséged a külső körülmények szorítására ahhoz, hogy azt az utat járd, amit az isteni terv szerint választottál magadnak. Segít ha az ember alázattal beleáll a sorsába, és olyan fegyelmezett napi rutinokat alakít ki magának, amelyek magasabb energiaszinten tartják. Ilyen például a meditáció, a gyakorlás és a tiszta étrend. Erről szól az Anamé Életmódprogram.

 

Szeretettel

A saját életed kihívásaira tekintve neked nincs néha olyan érzésed, mintha valaki után takarítanál? Az újjászületés tanai szerint nagy valószínűséggel saját magad után takarítasz. De vajon bűnös vagy akkor, ha bármilyen területen is nehézségeid vannak? Ez szerinted tényleg azt jelenti, hogy előző életedben rossz voltál? Ha látnád magad az én szememmel, akkor tudnád, hogy sohasem voltál rossz! Én úgy látom, hogy mindannyian vállaltunk egy részt az egységből, hogy saját magunkon és az életünkön keresztül átfényesítsük, ezért nem bűnösök vagyunk, hanem hősök. Minden nehézség megoldásával dolgozunk azon is, hogy a világunk egy jobb helyre váljon. Értékes vagy! Szeresd és becsüld nagyra magad!

 

Legközelebb az Anamé Program titkos történetéről fogok írni. Ez nem azért titkos, mert bármikor is eltitkoltam volna. Beszéltem róla minden olyan interjúban, ahol több idő volt arra, hogy kifejthessem a gondolataimat, és rendszeresen mesélek a kurzusaimon is. Azért titkos, mert valahogy olyan, mintha ezt mindenki nehezebben hallaná meg. Vajon mi történt onnantól kezdve, hogy elkezdtem kidolgozni ezt a módszert odáig, amíg egy csodába illő gyógyulással, egészségesen és energikusan egyszer csak a TV2 képernyőjén találtam magamat? Könnyű azt hinni, hogy csak a gyakorlóinknak van ellenállása a saját fejlődésükkel és a gyakorlással szemben, és nekem sosem volt. De vajon így van-e?

Köszönöm, hogy velem tartottál! Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod másokkal is a Facebookon vagy más módon!

A bejegyzés trackback címe:

https://anameprogrameletmod.blog.hu/api/trackback/id/tr2416500884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása